1950 pirmosios partijos vakcinos dozių iškeliavo į Klaipėdą.

Kaip pranešė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, Klaipėdoje iš karto pradėjo veikti net 7 skiepijimo punktai. Tai leido kone per pusantros valandos paskiepyti net apie 100 gydytojų, slaugytojų ir kitų priešakinėse fronto linijoje dirbančių medikų.

Kaip skelbia Klaipėdos universitetinė ligoninė (KUL), vakcina prioritetine tvarka bus skiriama rizikingiausiuose padaliniuose, skyriuose dirbantiems medikams, tiesiogiai kontaktuojantiems su COVID-19 sergančiais žmonėmis ir, pagal tikimybę, daugiausiai rizikos užsikrėsti COVID-19 liga turintiems darbuotojams.

Parengtas ir suderintas skiepų planas, paruoštos saugios vakcinos laikymo sąlygos, tinkamai parengtos skiepijimui skirtos patalpos, sudaryti ligoninės darbuotojų sąrašai ir eiliškumas, apmokyti skiepijimą atliksiantys ligoninės darbuotojai.

Pirmoji „BioNTech“ ir „Pfizer“ siunta Lietuvai sudaro 9750 vakcinos nuo koronaviruso dozių. Kad susiformuotų imunitetas, būtina suleisti dvi dozes skiepų.

Iš viso pirmosios siuntos vakcinomis Klaipėdos regione planuoja paskiepyti devynių ligoninių medikus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (76)