Nugalėjo sveikas protas

„Jaudinuosi. Dvejonių tikrai buvo, tačiau sveikas protas nugalėjo. Daugiausiai apmąstymų sukėlė būtent neigiama informacija apie skiepą. Teorijų buvo visokių“, – prieš skiepą jauduliu dalijosi moteris.

Aplink besibūriavusios slaugytojos džiaugėsi, kad šis skiepas tikras džiaugsmas medikų bendruomenei. „Pagaliau viskas juda į priekį! Išties nuostabi diena“, – džiaugėsi viena iš pirmajame skiepe dalyvavusių slaugytojų.

Lyg uodo įgėlimas

Po skiepo G. Budrevičiūtė naujienų portalui JP prisipažino, kad skiepas buvo įprastas. „Neskaudėjo. Tai, lyg uodo įgėlimas“, – juokėsi panevėžietė.

Pasak jos, svarbiausia nugalėti baimę ir žengti tvirtą žingsnį skiepų link. Ir, nors prieš skiepą moteris dalijosi nerimu, po jo, ji jautėsi rami. „Dabar pagaliau jaučiuosi rami. Kitas skiepas sausio 17-ąją“, – pasakojo G. Budrevičiūtė.

Septyni pirmieji

Respublikinės Panevėžio ligoninės direktorius Arvydas Skorupskas sakė, kad šeštadienį į Panevėžį atkeliavo 975 dozės vakcinos nuo koronaviruso.

Arvydas Skorupskas

„Bus paskiepyta maždaug 860 darbuotojų. Gali būti, kad skaičius ir sumažės, jei kažkas karščiuos, nes negalima skiepyti jei yra temperatūros. Visa vakcina bet kokiu atveju bus išnaudota. Pirmieji skiepyti pradėjome mes, panevėžiečiai, o dabar dalis vakcinų bus išvežta į Uteną ir kitas Panevėžio apskrities gydymo įstaigas“, – pasakojo A. Skorupskas.

Pasak jo, prioritetas – pirmasis frontas, dirbantis su užsikrėtusiaisiais. Taip pat tie, kurie priklauso rizikos grupėje.

Be vyr. slaugytojos G. Budrevičiūtės, pirmieji sekmadienį ryte vakcinavosi dar 6 asmenys: 4 slaugytojos, 1 slaugytojo padėjėja ir gydytojas. „Raginu ir kitus skiepytis. Taip apsaugosime savo artimuosius, tėvelius, senelius ir visą visuomenę“, – sakė Respublikinės Panevėžio ligoninės direktorius.

Atkeliavo beveik tūkstantis vakcinos dozių

Respublikinę Panevėžio ligoninę „BioNTech“ ir „Pfizer“ vakcinos pasiekė antrąją Kalėdų dieną, apie 13 val. Į miestą buvo atgabenta beveik 1 tūkst. dozių. Kaip sako patys medicinos darbuotojai, tai – tikra kalėdinė dovana.

Lietuvos sieną vakcinos siunta kirto naktį iš penktadienio į šeštadienį 3.15 val. Kirtus šalies sieną, specialųjį transportą, vežantį vakcinas, pradėjo saugoti du policijos ekipažai ir „Aro“ automobilis.

Vienintelės patvirtintos vakcinos

„BioNTech“ ir „Pfizer“ vakcina yra pirmoji ir kol kas vienintelė, kurią leista naudoti Europos Sąjungoje – Europos Komisija leidimą ją platinti davė pirmadienį, kai tai padaryti rekomendavo Europos vaistų agentūra.

Lietuvoje paskiepijus sveikatos priežiūros įstaigose dirbančius medikus, antruoju etapu vakcinos bus skiriamos palaikomojo gydymo ir slaugos paslaugas teikiančių gydymo įstaigų darbuotojams ir pacientams.