Apie vieno šių žmonių mirtį pranešta gruodžio 26-ąją. Žmogaus gyvybė užgeso Kūčių naktį, Respublikinėje Klaipėdos ligoninėje, kur buvo paguldytas gruodžio 2 dieną.

Pasak NVSC Vilniaus departamento Vidaus administravimo skyriaus visuomenės informavimo specialistės Justinos Petravičienės, koronavirusas jam patvirtintas gruodžio 9-ąją. Žmogus turėjo sudėtingą gretutinę patologiją.

Per šventes pranešta ir apie dar vieno 30–39 metų amžiaus grupei priklausiusio asmens mirtį. Jis mirė gruodžio 20 dieną Kauno klinikose. Pranešama, kad taip pat turėjo gretutinių ligų.

Šiam asmeniniu COVID-19 infekcija patvirtinta gruodžio 11 dieną, išsityrus mobiliajame punkte. Iš pradžių šio žmogaus ligos būklė, J. Petravičienės teigimu, vertinta kaip vidutinio sunkumo. Asmuo infekcija užsikrėtė darbo aplinkoje nuo kolegų.

Prieš savaitę koronavirusas nusinešė ir nė 30 metų nesulaukusios panevėžietės gyvybę. Gruodžio 17-ąją ji buvo hospitalizuota Respublikinėje Panevėžio ligoninėje, kur po dienos mirė. Pranešama, kad ši moteris taip pat turėjo sunkią gretutinę patologiją.

Tai – jau antroji nė 30 metų nesulaukusi koronaviruso auka Lietuvoje. Portalas „Delfi“ rašė, kad gruodžio pradžioje Kauno klinikose nuo koronaviruso mirė ir 27-erių metų vyras iš Marijampolės, kuris, kaip pranešta, jokių gretutinių patologijų neturėjo.

Iš viso Lietuvoje koronavirusas nusinešė jau 1228 žmonių gyvybes.

Du mirusieji priklausė 20–29 metų amžiaus grupei, 7 mirusiųjų amžius buvo tarp 30–39 metų. 40–49 metų amžiaus grupei priklausė 18 mirusiųjų, o 100 mirusiųjų buvo 50–59 metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (541)