NVI vadovė prof. Sonata Jarmalaitė pasakoja, kad kiekvienais metais Nacionaliniame vėžio institute šv. Kalėdas sutinka apie 100 pacientų, todėl jiems tradiciškai stengiamasi sukurti šventinę aplinką, skleisti šilumą ir viltį.

„Šiemet per šventes šalies ligoninės bus kaip niekad pilnos. Greta lėtinių ligų didelį rūpestį medikams kelia COVID-19 liga. Per šventes palatose liks sunkūs pacientai, kartu su jais – įprastų švenčių neturės gausus medicinos personalo būrys. Dėl griežtų karantino reikalavimų, artimieji pacientų neaplankys“, – sako profesorė.

Šia iniciatyva kviečiama pagalvoti apie tuos, kurie šv. Kalėdų rytą atsibus baltoje ligoninės palatoje. Į vaistines atnešti linkėjimai bus išdalinti ne tik pacientams, bet ir ligoninių darbuotojams – gydytojams, slaugytojams, pagalbiniam personalui, kurie, pamiršę save, gelbėja gyvybes, kurie visada randa gerą žodį, geba suteikti viltį, o per šventes tampa tarsi šeimos nariai.

Vaistinių tinklo valdybos pirmininkas Laimonas Devyžis sako, kad šiais metais vaistinėse jaučiamas ypatingas klientų siekis dovanoti tai, kas gerina sveikatą, stiprina imunitetą, leidžia palaikyti gerą savijautą.

„Norime, kad ši mūsų kartu su Nacionaliniu vėžio institutu vykdoma iniciatyva leistų pasveikinti su šventėmis šimtus žmonių, o kartu kiekvienam iš jų suteikti galimybę jaustis geriau“, – sako L. Devyžis.

Vaistininkė Jelena Deksnienė sako, jog malonus dėmesys gydo, suteikia žmonėms teigiamų emocijų, optimizmo, tad jis labai svarbus tiems, kurie šventes praleis ligoninėse.

Šiuo metu laukiama, kurios šalies ligoninės prisijungs prie iniciatyvos. Tarp dovanojančiųjų dovanas prisidėjo LTEAM atstovai, Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro vadovas Jonas Sakalauskas.

Kiekvienoje „Eurovaistinėje“ nuo gruodžio 1 iki 14 d. žmonės kviečiami dalintis parašytu sveikinimo laišku, atvirute, vaikų nupieštu piešiniu, rankdarbiu, skaitiniu ar net vitaminais sveikatai. Organizatoriai pasirūpins, kad šalies ligonines tinkamai paruoštos ir saugios dovanos pasiektų dar iki šv. Kalėdų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)