Sveikata, išskyrus negalią, nesiskundė

Viešosios įstaigos „Vilties erdvė“ direktorė Stasė Radeckienė pasakojo, kad neįgalus vyras pas juos gyveno nuo 2004 metų, tad buvo tapęs tarsi šeimos nariu.

Nepaisant negalios, vyras labai sveikata nesiskundė. Pasak pašnekovės, netgi buvo pakankamai tvirtas, nesirgo jokiomis akivaizdžiomis vidaus organų ligomis.

Grupinio gyvenimo namuose drauge su kitais likimo draugais gyvenęs asmuo veikiausiai koronavirusu užsikrėtė nuo kažkurios iš įstaigos darbuotojų prieš pat Vėlines.

Viena darbuotoja susirgo besimptome forma, kitai pasireiškė lengvi simptomai.

Pradėjo dusti

COVID-19 liga užsikrėtė visi 9 grupinio gyvenimo namų gyventojai, bet jau Anapilin iškeliavusiam įstaigos globotiniui liga smogė sunkiausiai.

„Jis pradėjo dusti. Gal lapkričio 7 dieną buvo nuvežtas į Mažeikių ligoninę. Ten paaiškėjo, kad kraujyje – labai žemas deguonies lygis“, – prisiminė slaugos namų vadovė.

Vyrą dėl komplikacijų paguldė į ligoninės Reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyrių.

S. Radeckienė prisiminė, kad vienu metu globotinio sveikata lyg ir buvo pagerėjusi, bet į tai ji žiūrėjo atsargiai, žinodama, kad kartais būklė pagerėja prieš įvykstant blogiausiam.

Nuojauta neapgavo. Sekmadienį, ankstų lapkričio 15–osios rytą direktorę pasiekė skaudi žinia: globotinis neišgyveno.

„Apie gydymo eigą nelabai mums ligoninė ir pasakojo“, – kalbėjo pašnekovė.

Beveik visi likusieji globotiniai pasveiko

Dabar S. Radeckienė guodžiasi bent tuo, kad kiti globotiniai susirgo pakankamai lengva ligos forma. Beveik visi, išskyrus vieną merginą, jau yra pasveikę. Sunkiau serganti mergina, direktorės nuomone, taip pat turėtų pasveikti.

Visi COVID-19 liga susirgę globos namų gyventojai buvo izoliuoti. Kiti globotiniai su jais neturėjo kontakto, nes gyvena kitame pastate. Susirgę darbuotojai taip pat izoliavosi.

Per parą registruotos 24 mirtys

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) trečiadienį pranešė, kad per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 1935 koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejai ir registruotos net 24 mirtys nuo COVID-19. Taigi iš viso infekcija pasiglemžė jau 323 gyvybes šalyje.

5 mirties atvejai registruoti Vilniaus apskrityje. Asmenys priklausė 50–59, 70–79 ir 80–89-erių metų amžiaus grupėms.

4 mirties atvejai registruoti Klaipėdos apskrityje. Asmenys priklausė 70–79 ir 80–89-erių metų amžiaus grupėms.

4 mirties atvejai registruoti Šiaulių apskrityje. Asmenys priklausė 60–69, 70–79 ir 80–89-erių metų amžiaus grupėms.

4 mirties atvejai registruoti Telšių apskrityje. Asmenys priklausė 40–49, 70–79 ir 80–89-erių metų amžiaus grupėms.

3 mirties atvejai registruoti Kauno apskrityje. Asmenys priklausė 60–69 ir 90–99-erių metų amžiaus grupėms, turėjo gretutinių susirgimų.

2 mirties atvejai registruoti Tauragės apskrityje. Asmenys priklausė 70–79 ir 80–89-erių metų amžiaus grupėms.

Marijampolės apskrityje registruotas 1 mirties atvejis. Asmuo priklausė 50–59-erių metų amžiaus grupei.

Taip pat praėjusią parą 1 mirties atvejis registruotas Utenos apskrityje. Asmuo priklausė 80–89-erių metų amžiaus grupei.

Be to, per praėjusią parą registruoti 8 mirties atvejai (2 Vilniaus, 2 Klaipėdos, po 1 – Panevėžio, Šiaulių, Tauragės, Telšių apskrityse), kai užsikrėtusieji koronavirusu mirė dėl kitų priežasčių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (224)