Kinijos farmacijos įmonės „Sinovac Biotech“ sukurto „CoronaVac“ tyrimai sustabdyti tą pačią dieną, kai JAV farmacijos milžinė „Pfizer“ pranešė, kad jos kuriama vakcina bandymuose pademonstravo 90 proc. efektyvumą. Dėl šios priežasties padaugėjo vilčių, kad greitai bus pradėtas skiepijimas ir pandemijos situacija pagerės.

Brazilijos sveikatos reguliavimo institucija „Anvisa“ pranešime teigė, kad „nusprendė pertraukti klinikinius „CoronaVac“ vakcinos tyrimus po rimto nepageidaujamo incidento“, įvykusio spalio 29 d.

Institucija tvirtino dėl privatumo taisyklių negalinti skelbti incidento detalių. Vis dėlto, atstovų teigimu, tokie incidentai apima mirties atvejus, galimai mirtinus pašalinius poveikius, neįgalumą, guldymą į ligoninę, gimdymo komplikacijas ir kitus „žymius klinikinius atvejus“.

Tačiau Butantano institutas, visuomenės sveikatos centras, koordinuojantis COVID-19 vakcinos tyrimus Brazilijoje, pranešė, kad sprendimas jiems buvo netikėtas.

Institutas „kruopščiai tiria, kas įvyko“ ir sieks, kad „Brazilijos sveikatos reguliavimo institucija pateiktų paaiškinimą dėl bet kokių neigiamų incidentų klinikinių tyrimų metu".

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)