„Pirmoji turėtų įsitraukti Utena, po to Rokiškis, Visaginas, ruošiasi tam ir Pasvalys, ir Anykščiai“, – BNS sakė Respublikinės Panevėžio ligoninės atstovė Deimantė Gapšienė.

Jos teigimu, tikimasi, kad šiose gydymo įstaigose galės būti įrengta papildomai 75-100 lovų, tačiau tai priklausytų nuo šių ligoninių steigėjų.

Respublikinėje Panevėžio ligoninėje šiuo metu guli 43 koronavirusu sergantys asmenys – trys reanimacijoje, aštuoniems taikoma deguonies terapija.

Taip pat koronavirusu šiuo metu serga ir 36 ligoninės darbuotojai.

Ligoninės pateiktais duomenimis, iš viso Respublikinėje Panevėžio ligoninėje yra įrengtos 108 koronaviruso pacientams skirtos lovos.

Anot D. Gapšienės, tai – skaičius kartu su specialiomis pacientų ligomis, pavyzdžiui, psichiatrinių ligų turintys pacientai gydomi psichiatrijos skyriuje įrengtose lovose ir t.t.

„Taip pat, pavyzdžiui, vaikų ligų skyriuje guldomi tik vaikai, o sergančių koronaviruso infekcija suaugusių į vaikų skyrių neguldysime“, – teigė ligoninės atstovė.

Šalies ligoninėse šiuo metu dėl COVID-19 gydoma 613 žmonių, 51 iš jų – reanimacijoje.

Iš viso šalyje nuo pandemijos pradžios koronavirusu užsikrėtė 17 tūkst. 453 asmenys, 12 tūkst. 283 – tebeserga, 4934 – pasveiko.

Nuo COVID-19 iš viso mirė 175 žmonės. Dėl kitų priežasčių mirė 61 užsikrėtusysis.