Neoficialiais duomenimis, pirmoji užsikrėtė Infekcinių ligų korpuso seselė, kuri galimai ir išplatino virusą.

Buvo imtasi visų reikiamų veiksmų

Kaip teigiama Respublikinės Panevėžio ligoninės išplatintame pranešime, Infekcinių ligų klinikos viename iš skyrių COVID-19 infekciją patvirtinus 3 pacientams ir 7 darbuotojams, buvo imtasi visų reikiamų veiksmų infekcijos plitimui sustabdyti.

„Dėl to stabdome pacientų lankymą šiame pastate esančioje klinikoje. Infekuoti pacientai tinkamai izoliuoti, o personalas gydomas namuose. Tiek pacientų, tiek personalo būklė nesunki, vyrauja besimptominė COVID-19 ligos forma“, teigia Panevėžio ligoninės atstovai.

Respublikinės Panevėžio ligoninės infekcinių ligų klinika.

Pasak ligoninės atstovų, buvo atliktas pilnas epidemiologinis tyrimas, patalpų dezinfekcija, dėl COVID-19 ištestuoti visi koronavirusu židiniu tapusiame skyriuje dirbantys darbuotojai ir pacientai.

Iki kito pirmadienio, spalio 26 d., Infekcinių ligų klinikoje draudžiamas pacientų lankymas. Pacientus galima lankyti tik neatidėliotinais atvejais, gavus skyriaus vadovo ar budinčio gydytojo leidimą. Būtiniausius asmeninius daiktus pacientams galima perduoti per budėjimo postą, esantį Priėmimo kambaryje.

Visos būtinos Infekcinių ligų paslaugos pacientams teikiamos įprastine tvarka.

Situacija suvaldyta

Respublikinės Panevėžio ligoninės direktorius Arvydas Skorupskas aiškino, kad tai išoriniai užsikrėtimai.

Respublikinės Panevėžio ligoninės vyriausiasis gydytojas Arvydas Skorupskas

„Tai besimptomiai koronaviruso atvejai, bet pagavome. Padaryti visiems testai. Du pacientai izoliuoti Infekcinėje klinikoje, o medicinos darbuotojai – saviizoliacijoje. Toks židinys Panevėžio ligoninėje, galima sakyti, pirmas. Nors buvo anksčiau užsikrėtimų, bet ne tokie dideli. Situacija suvaldyta. Manau, kad Panevėžys stebėtinai ilgai išsilaikė“, – teigė A. Skorupskas.

Rekordinis skaičius

Per praėjusią parą vėl registruotas iki šiol rekordinis naujų COVID-19 atvejų skaičius – 281, mirė dar du žmonės, penktadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

Respublikinės Panevėžio ligoninės infekcinių ligų klinika.

Liga iš viso nustatyta 7041 asmenims, tebeserga 3862, pasveiko – 3035.

Nuo COVID-19, penktadienio duomenimis, yra mirę 112 žmonių – dviem daugiau nei praėjusią parą.

Izoliacijoje šiuo metu yra 34 tūkst. 269 žmonės.

Nuo birželio 1 dienos Lietuvoje registruoti 343 įvežtiniai atvejai.

Per parą atlikti 8628 tyrimai, iš viso nuo pandemijos pradžios jų atlikta 877 tūkst. 398.