Pašalino skrandį

JAV prezidento dėmesio klaipėdietis sulaukė po to, kai šiemet atliko operaciją buvusio Niujorko mero Rudolfo Džiuljanio sūnaus Andrew uošvei. Baltuosiuose rūmuose dirbantis A. Džiuljanis yra vedęs klaipėdietę buvusią gimnastę Živilę Rezgytę – dabar jau Džiuljani. Būtent jos mamą lietuvis chirurgas ir operavo.

Kaip „Delfi“ pasakojo pats gydytojas N. Kaselis, tai nebuvo itin ypatinga operacija, nes gydytojui yra tekę atlikti ir sudėtingesnių. O būtent šiai pacientei dėl onkologinės ligos pacientei reikėjo pašalinti skrandį.

N. Kaselis sakė, jog prieš operaciją žinojo, kieno tai giminaitė.

„Žinojau, kad pacientės dukra yra artimų Trumpo draugų uošvienė. Jai atėjus pasiūliau važiuoti gydytis ir atlikti operaciją į Jungtines Amerikos Valstijas. Bet pacientės dukra pasakė, kad pasitiki Lietuvos gydytojais ir yra patikrinę mano darbo patirtį, norėjo, kad ji būtų operuojama mūsų šalyje“, – pasakojo pašnekovas.

Nerijus Kaselis

Darbą įvertino ir JAV gydytojai

Chirurgas iš tiesų gali pasigirti ne menka darbo patirtimi – jos jau virš 30 metų, laparoskopiškai gydytojas operuoja maždaug 25 metus. 13 skirtingo tipo laparoskopinių operacijų atliko pirmasis Lietuvoje, o kai kurias netgi vienas pirmųjų pasaulyje

„Man, iš tiesų, tai įprastinis darbas, nors įtampos buvo“, – prisipažino gydytojas.

Tad ir tokios padėkos, kaip sako gydytojas, tikrai nesitikėjo.

„Buvau labai nustebintas. Praėjo labai daug laiko nuo operacijos. Siuntinys ėjo diplomatiniu paštu iš Baltųjų rūmų. Kad ir kaip pasaulis vertina Trumpą, bet vis tiek tai yra galingiausios pasaulio valstybės prezidentas. O padėką pasirašė Baltuosiuose rūmuose ovaliajame kabinete, visgi įspūdį tai tikrai paliko“, – džiaugėsi medikas.

Donaldo Trumpo padėka

Po operacijos, kiek vėliau, pacientės dukra Živilė Džuljani gydymo išrašą persiuntė Baltuosiuose Rūmuose dirbantiems medikams.

„Dukra Živilė operacijos išrašus nusiuntė vadovaujantiems JAV medicinos specialistams. Dukrai JAV medikai pasakė, kad viskas gerai ir neturi jokių priekaištų – viskas padaryta taip pat, kaip būtų darę ir jie. Tai mane tikrai nuramino“, – kalbėjo N. Kaselis.

Galbūt tai ženklas, kad lietuviai per daug save nuvertina?

„Labai sudėtingas klausimas. Tikrai yra tokių sričių, kur ir Lietuvai yra kur pasitempti. Bet kai kur tikrai galime pasigirti. Pavyzdžiui, esu dirbęs Danijoje prieš 8 metus, mane ten kvietė kaip kviestinį chirurgą, kad kitus mokyčiau. Vadinasi, kažką galime pasiekti“, – sakė gydytojas chirurgas.

Asociatyvi nuotrauka

D. Trumpą pažįsta artimai

Jau 20 metų JAV gyvenanti Živilė Džiuljani „Savaitės ekspresui“ pasakojo, kad D. Trumpo padėka tik maža dalis to dėkingumo, ką uostamiesčio medikams jaučia jos šeima.

„Žodžiais neįmanoma nusakyti dėkingumo žmogui, kuris išgelbėjo mamai gyvybę. Jeigu ne Nerijaus Kaselio profesionalumas, galbūt dabar jau neturėčiau galimybės apkabinti savo mamos“, – „Savaitės ekspresui“ kalbėjo moteris.

„Mano vyras labai myli mano mamą. Jiedu labai gerai sutaria, tad Andriukas jaudinosi ne ką mažiau nei aš“ – pasakojo Živilė Džiuljani.

Asociatyvi nuotrauka

Ž. Džiuljani Klaipėdos „Savaitės ekspresui“ pasakojo, kad mamai susirgus onkologine liga buvo minčių atsivežti ją į JAV.

„Sykiu iš patikimų šaltinių rinkome informaciją, kas galėtų operuoti mamą Lietuvoje. Suvokėme, kad geresnio chirurgo už N. Kaselį nerasime. Be to, mano mama labai pasitiki Lietuvos medikais. Ir nesuklydome. Operacija pavyko puikiai. Vėliau iš kitų medikų girdėjome atsiliepimų, kad mums labai pasisekė ir patekome į geriausias rankas, nes situacija buvo tikrai sudėtinga“, – pasakojo Ž. Džiuljani.

Asociatyvi nuotrauka

Kai mama buvo operuojama, Živilė buvo grįžusi į Lietuvą ir visomis naujienomis dalijosi su JAV likusiu vyru, kurį meiliai vadina Andriuku.

„Mano vyras labai myli mano mamą. Jiedu labai gerai sutaria, tad Andriukas jaudinosi ne ką mažiau nei aš. Kadangi mano vyras ne tik dirba Baltuosiuose rūmuose, bet ir artimai pažįsta Donaldą Trumpą, kartu žaidžia su juo golfą, įsikalbėjo apie Klaipėdos medikų profesionalumą ir paprašė, kad prezidentas parašytų padėką N. Kaseliui ir kitiems operacijoje talkinusiems medikams“, – pasakojo Ž. Džiuljani.

D. Trumpo nuotrauka su padėkos žodžiais ir parašu, taip pat suvenyrai iš Baltųjų rūmų su prezidento regalijomis buvo išsiųsti ne tik N. Kaseliui, bet ir jam operacijos metu asistavusiam chirurgui Karoliui Lagunavičiui, taip pat anesteziją atlikusiam – Respublikinės Klaipėdos ligoninės Anesteziologijos skyriaus vedėjui, gydytojui anesteziologui-reanimatologui Nerijui Ruškiui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (98)