Specialistų vertinimu, gydymo įstaigos turi pakankamai asmens apsaugos priemonių, užtikrinamos tinkamos sąlygos rankų higienai. Taip pat atskirti darbuotojų, dirbančių su įtariamais COVID-19 atvejais, srautai nuo darbuotojų, dirbančių vadinamojoje „švarioje“ dalyje.

Protrūkio Raseinių ligoninėje atsiradimas, kaip pranešta anksčiau, siejamas su Raseinių policijos komisariato židiniu. Nustatyta, kad ligoninės darbuotojas namų aplinkoje bendravo su policijos komisariato darbuotoju.

NVSC duomenimis, Raseinių ligoninėje dėl COVID-19 profilaktiškai ištirti 86 įstaigos darbuotojai, infekcija patvirtinta 6-iems darbuotojams.

Tuo metu Kelmės ligoninėje infekcija patvirtinta 2-iems darbuotojams. Pirmojo užsikrėtimo aplinkybės neaiškios.

NVSC turimais duomenimis, tyrimai dėl koronaviruso PGR metodu atlikti 90-čiai Kelmės ligoninės darbuotojų bei 8-iems Vidaus ligų skyriuje gydomiems pacientams. Kitą savaitę numatyta profilaktiškai tyrimus kartoti Vidaus ligų skyriuje dirbantiems medikams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)