Pirmadienio rytais – daugiau pacientų

„Šeškinės poliklinikos rytas, uždaroje patalpoje apie 40-60 žmonių, veidas ne visų uždengtas“, – buvo parašyta vilnietės žinutėje.

„Delfi“ pasiteiravo Šeškinės poliklinikos, kodėl taip įvyko. Pasak administracijos, nuotraukoje užfiksuota pirmadienio ryto situacija yra žinoma.

Šeškinės poliklinika

„Pirmadieniais visada turime daugiau pacientų, taip jau yra susiklostę per daugelį metų, – atsakyme rašė administracija.

– Kita vertus, kai buvo sumažinti dėl karantino ir ekstremaliosios epidemiologinės padėties taikyti apribojimai, atgaivintos planinės paslaugos ir labai padidintas gydytojų tiesioginių konsultacijų skaičius, kasdienis pacientų srautas poliklinikoje dar labiau padidėjo. Tačiau pacientams yra skiriamas konkretus laikas – dėl tyrimų taip pat.“

Prašo atvykti paskirtu laiku

Todėl gydymo įstaiga visiems pacientams turi vieną prašymą.

„Labai prašome pacientų sąmoningumo: poliklinikos interneto svetainėje, feisbuko paskyroje ir skelbimuose prie įėjimų akcentuojame, kad į polikliniką reikėtų ateiti ne anksčiau, nei likus 10–15 min. iki paskirto vizito ar tyrimo, kad laukiant konsultacijos ar tyrimo prie kabinetų būtina laikytis saugaus 2 m. atstumo, kad būtina dėvėti kaukes. Kad galėtume laiku ir tinkamai suteikti paslaugas, šiuo kebliu metu mums, medikams, taip pat reikalinga pacientų pagalba ir papildomi žmogiškieji ištekliai“, – rašė Šeškinės poliklinikos atstovai.

Šeškinės poliklinika

Vis dėlto, pasak poliklinikos administracijos, ne visi žmonės įsiklauso į šiuos prašymus ir į polikliniką atvyksta ne paskirtu, o sau patogiu laiku. Dėl tokio savivaliavimo nepadeda net eilių valdymo sistema ir pacientų srautams reguliuoti tenka pasitelkti personalą.

„Mėginome tai paaiškinti ir pacientei, kuri padarė šią nuotrauką ir paskelbė ją poliklinikos feisbuko paskyroje. Gaila, bet nebuvome išgirsti“, – rašoma atsakyme.

Pasak Šeškinės poliklinikos administracijos, gydymo įstaiga, atsižvelgdama į tokią situaciją, prailgino Laboratorijos darbo laiką – pacientai šiuo metu gali atlikti tyrimus nuo ankstaus ryto iki pat vakaro – nuo 6.30 iki 20.00 val.

„Padidinome ir kasdien rytinėmis (piko) valandomis dirbančių laborantų skaičių. Toliau tobuliname laboratorijos eilių reguliavimo sistemą: ji bus susieta su išankstine registracija, kad tą dieną neužregistruoti ar ne savo laiku atėję žmonės nepatektų į Laboratorijos patalpas, – rašoma laiške.

Koronavirusas

– Užtikriname Jus, kad stengiamės labai operatyviai reaguoti į nuolatos besikeičiančią epidemiologinę situaciją bei pacientų pastabas. Ir norėtume tikėti, kad šios mūsų pastangos duos rezultatų, kad mes galėsime optimaliai pasirūpinti savo pacientais ir kartu užtikrinti jų bei savo darbuotojų saugumą.“

„Delfi“ primena, kad apsisaugoti nuo koronaviruso padeda kelios pagrindinės taisyklės: kaukės dėvėjimas, rankų higiena bei saugus 2 metrų atstumas nuo kitų asmenų.

Tinkamas kaukės dėvėjimas:

- Kaukę reikia užsidėti kruopščiai, kad pilnai dengtų burną ir nosį ir surišti taip, kad tarp kaukės ir veido būtų kuo mažiau tarpų;

- Dėvėdami kaukę, nelieskite jos rankomis;

- Nusiimdami kaukę nelieskite rankomis pačios kaukės, tik raštelius;

- Nusiėmus kaukę arba ją palietus, nusiplaukite rankas;

- Pakeiskite kaukę nauja kuomet dėvima tampa drėgna;

- Vienkartinių kaukių pakartotinai nenaudokite;

- Panaudotas vienkartines kaukes po kiekvieno naudojimo išmeskite.

Jei veido kaukė (chirurginė kaukė) yra dėvima, svarbi teisinga jos padėtis ant veido. Ją sureguliuoti (pritaikyti) metaliniu nosies spaustuku, kad būtų pasiektas tinkamas pritaikymas.

Kosėti ir čiaudėti privalome prisidengti nosį ir burną servetėle, jei jos neturime – sulenkta alkūne.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (124)