Kaip nustatė ekspertai, diabetas tarp veiksnių, lemiančių sunkią COVID-19 eigą, užima antrą vietą. Pirmoje vietoje yra širdies ir kraujagyslių sistemos ligos, rašo rbc.ru.

Universiteto profesoriaus Prakasho Deedwania teigimu, diabetu sergančių pacientų organizmo gynybinė funkcija susilpnėja. Diabetu sergantiems asmenims jis rekomenduoja reguliariai tikrinti cukraus lygį kraujyje ir nuolatos palaikyti ryšį su gydytojais. Tokiems pacientams, be kitų dalykų, taip pat derėtų laikytis aktyvesnio gyvenimo būdo ir gerai išsimiegoti.

Be to, Ohajo universiteto Wexnerio medicinos centro Endokrinologijos, diabeto ir metabolizmo skyriaus gydytojas Joshua Josephas tiems, kurių cukraus lygis kraujyje aukštas, rekomenduoja nuolatos palaikyti ryšį su gydančiais gydytojais.

J. Josephas nustatė, kad yra būtina, jog gydytojai stebėtų galimą hipoglikemijos atsiradimą – ši būklė yra ne mažiau pavojinga nei gliukozės kiekio kraujyje padidėjimas.

Specialistas pažymi, kad šiuo atveju taip pat gali padėti telemedicina – kompiuterinių ir telekomunikacinių technologijų pasitelkimas keičiantis medicinine informacija. J. Josepho teigimu, tokiu būdu pacientai gali perduoti duomenis apie cukraus kiekį kraujyje ir kitus rodiklius, kuriais remdamiesi gydytojai galės priimti sprendimus dėl to, ar pacientą būtina guldyti į ligoninę, kurioje jį reikės izoliuoti nuo pacientų, sergančių koronavirusu.

Anksčiau Kinijos mokslininkai atliko tyrimą ir padarė išvadą, kad padidėjęs cukraus kiekis kraujyje padvigubina mirties nuo sunkių koronavirusinės infekcijos COVID-19 formų riziką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)