Kaip informavo NVSC atstovė, 2 nauji atvejai nustatyti Klaipėdos apskrityje, 8 – Vilniaus apskrityje.

„Visi atvejai – arba įvežtiniai, arba susiję su žinomais židiniais, tai nėra plitimas visuomenėje“, – sakė R. Lingienė.

Nauji atvejai Klaipėdos apskrityje – įvežtiniai iš Čekijos. Du asmenys šioje šalyje atostogavo, į Lietuvą per Suvalkus liepos 3 d. grįžo automobiliu.

Liepos 5 d. atsirado simptomai, o liepos 6 d. atliktas tyrimas ir nustatyta COVID-19 liga. Vienas iš susirgusiųjų liepos 4 d. lankėsi pas gimines Vilkaviškyje, kur nustatyti 8 kontaktiniai asmenys ir vienuolyne kontaktavo su kunigu, kuris šiuo metu izoliuotas. Sąlytį galėjo turėti ir parapijiečiai.

Kitas susirgusysis liepos 6 d. lankėsi Kretingos Viešpaties Apreiškimo Švč. Mergelei Marijai bažnyčioje apie 18 val. mišiose. Šiuo metu nustatyta apie 10 sąlytį turėjusių asmenų. Vienas iš susirgusiųjų 2020 m. liepos 6 d. hospitalizuotas VšĮ Klaipėdos universitetinėje ligoninėje dėl pasireiškusių simptomų.

3 atvejai iš naujų – nustatyti Respublikinėje Vilniaus psichiatrijos ligoninėje, susirgo pacientai.

Nuo gegužės mėnesio šioje įstaigoje užfiksuoti 8 COVID-19 atvejai. Iš jų 4 – pacientai.

„Šiuo metu ligoninėje yra nustatyta virš 100 sąlytį turėjusių asmenų (įskaitant ir pacientų kontaktus už ligoninės ribų),, šiuo metu vyksta patalpų dezinfekcija, suformuotos naujos personalo komandos, kurios neturėjo sąlyčio. Kurios turėjo sąlytį – visi izoliuoti. Socialinėje aplinkoje sąlytį turėję asmenys taip pat izoliuoti“, – sakė R. Lingienė.

„Šiuo metu Respublikinė Vilniaus psichiatrinė ligoninė kelia susirūpinimą, – sakė R. Lingienė ir pridūrė, kad joje kasdien dirba epidemiologai. – Ir šiandien kolegos vyksta žiūrėti, kas čia gali būti, nes prieš tai buvo registruojami atvejai, bet nematėme jokių epidemiologinių sąsajų, jų nebuvo įmanoma nustatyti. <...> Dabar aiškinamės, kas galėjo sąlygoti tokį išplitimą.“

Kaip informavo NVSC atstovė, 3 nauji atvejai – vienos Vilniaus įmonės darbuotojai. Kokia tai įmonė, kol kas nedetalizuojama. Atvejai susiję su šeiminiu protrūkiu.

Protrūkis galimai galėjo prasidėti, nes vienas šeimos narys dirba transporto įmonėje, į kurią atvyksta asmenys iš užsienio, daugiausiai – iš Baltarusijos. Iš viso įmonėje registruoti 6 atvejai. Darbovietėje sąlytį turėjo 8 asmenys. Pagal Rekvizitai.lt duomenis, įmonėje dirba 22 asmenys. Socialinėje aplinkoje sąlytį turėjo 10 asmenų. Kiti 2 atvejai – tai įmonės darbuotojų artimi asmenys.

Sąlytį turėjusių darbuotojų nustatyta 8, socialinėje aplinkoje – 10.

„Mes įpratę prie labai nedaug atvejų, tad tai nėra kažkokie džiuginantys skaičiai, tačiau epidemiologai dar nemato didelio nerimo, nes tie atvejai yra valdomi. Jie susiję su židiniais, juos lengviau valdyti, lengviau dezinfekuoti patalpas. Iš tų 10 atvejų matome, kad tai nėra plitimas visuomenėje. Atsekėme, kas su kuo susiję ir taip didėja galimybė nutraukti viruso plitimo grandinę“, – sakė R. Lingienė.

Iki liepos 8 d. koronavirusas iš viso buvo nustatytas 1854 žmogui, tebeserga 212 asmenų, 1552 – pasveiko, 120 žmonių yra izoliacijoje. Nuo COVID-19 mirė 79 asmenys, dar 11 koronavirusu užsikrėtusių žmonių mirė dėl kitų priežasčių. Nuo birželio 1 dienos Lietuvoje registruoti 39 įvežtiniai atvejai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (237)