Lietuvos sprendimą įsigyti šio vaisto lėmė tai, kad praėjusią savaitę Europos Komisija (EK), atsižvelgdama į 2020 metų birželio 25 d. Europos vaistų agentūros (EVA) Žmonėms skirtų vaistų komiteto rekomendaciją, pritarė remdesiviro, skirto gydyti COVID-19 ligą, registracijai, rašoma SAM pranešime spaudai.

Remdesivirą rekomenduota naudoti gydant koronaviruso infekciją suaugusiems ir paaugliams nuo 12 metų, kuriems liga pasireiškė plaučių uždegimu ir dėl to reikia papildomo deguonies. Komercinis vaisto remdesiviro pavadinimas – „Veklury“.

Remdesiviras yra leidžiamas infuzijos būdu (lašinamas) į veną. Iš pradžių jis buvo sukurtas Ebolos viruso sukeltai ligai gydyti.

Remdesiviras yra pirmas vaistas, kurį Žmonėms skirtų vaistų komitetas rekomendavo registruoti ES. Remdesiviro veiksmingumo ir saugumo duomenys buvo įvertinti išskirtinai greitai, pasinaudojant tęstinės peržiūros procedūra, kuri skirta būtent tokioms skubioms situacijoms, kai duomenys vertinami tik jiems pasirodžius. Komitetas informaciją apie vaisto veiksmingumą ir saugumą pradėjo vertinti nuo š. m. balandžio 30 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)