Vienas iš absolventų kalbintas būsimasis gydytojas Laurynas pozityviai vertina susiklosčiusią situaciją, nors neslepia apmaudo.

„Iš tikrųjų šiek tiek gaila, kad nepavyko universitetui suorganizuoti diplomų įteikimo šventės bent kažkokiais būdais. Ar čia dėl išteklių trūkumo, ar noro, ar tiesiog studentas liko antrame plane“, – „Delfi“ rašė būsimasis gydytojas Laurynas Kanapeckas.

Laurynas su kolegomis trečiadienį iš kurjerio rankų atsiėmė vientisųjų magistro studijų diplomą.

Kaip jis sakė, tai pirmas diplomo atsiėmima. Žinant, kad kasmet vyksta diplomų įteikimo šventė, kaip sakė Laurynas, yra šiek tiek liūdna, kad šiemet susiklostė tokios aplinkybės, tačiau supranta, kodėl priimtas toks sprendimas.

„Svarbiausia, kad gavome diplomą, pasidarėme sau šventę, užsidėję mantijas, išėję su draugais į kiemą, – kalbėjo Laurynas.

– Reikia suprasti, kad yra tokia situacija, daug kas šiais metais keičiasi, tai, manau, kad tai priimtina. Gaila, norėjosi kitokios šventės, bet reikia suprasti, kad neišeina kitaip. Stengiuosi pozityviai pažiūrėti.“

Kiti jaunieji medikai dalijasi pastebėjimais, kad kita aukštoji mokykla, rengianti būsimuosius medikus – Vilniaus universitetas – visgi šiemet diplomų įteikimo šventę surengė.

Paklausėme LSMU, kodėl pasirinktas būtent toks sprendimas juolab, kad sušvelninus karantino sąlygas atviroje erdvėje galimi susibūrimai iki 300 žmonių.

Esą taip nuspręsta, norint maksimaliai apsaugoti bendruomenės narių sveikatą, taip pat išvengti rizikų, kylančių dėl COVID-19 pandemijos.

„Laikytis aukščiausių saugumo reikalavimų sveikatos atžvilgiu Universitetą įpareigoja ir jo profilis, be to LSMU solidarizuojasi su kitais didžiausiais pasaulio universitetais, kurie moko sveikatos mokslų ir taip pat neorganizuos masinių renginių. Panašus diplomų įteikimo šventės minėjimas kitų šalių universitetuose praktikuojamas jau ne vienerius metus“, – aiškino LSMU Viešųjų ryšių specialistas Tautvydas Bulvičius.

LSMU – vienas tarptautiškiausių Lietuvoje, čia studijuoja gausi užsienio studentų bendruomenė, todėl virtualioje šventėje esą galės dalyvauti visi, net ir tie, kas negali atvykti į Kauną.

„Virtualios šventės ir diplomų pristatymų organizavimo darbai jau pradėti, o tokia šventė absolventams taip pat leis lengviau planuoti savo laiką“, – įsitikinęs T. Bulvičius.

Jis teigė, jog karantino metu studentams kilo daug nežinios dėl tolesnių studijų, todėl sprendimas šiemet taip paminėti diplomų įteikimo šventę priimtas kiek galima anksčiau.

„Siekiame, kad studentai galėtų susitelkti baigiamiesiems egzaminams, baigiamųjų darbų gynimams ir kuo greičiau pradėtų ilsėtis, džiaugtis vasara“, – sakė atstovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)