„Remdesiviras yra pirmasis vaistas nuo COVID-19, kurį rekomenduota leisti vartoti ES“, – sakoma agentūros pranešime. Vis dėlto pažymima, kad šiai rekomendacijai dar turi pritarti Europos Komisija.

Mažiausiai dvi Jungtinės Valstijose atliktos studijos parodė, kad remdesiviras gali sumažinti koronavirusine infekcija COVID-19 sergančių pacientų hospitalizacijos laikotarpį.

Tyrimo išvados, gegužę paskelbtos autoritetingame žurnale „New England Journal of Medicine“, rodo, kad remdesiviro, iš pradžių skirto gydyti Ebolos karštligę, injekcijos spartino pacientų sveikimą, lyginant su grupe, gaudavusia tik placebo.

EVA žmonių vaistų komitetas nurodė rekomendavęs suteikti sąlyginį leidimą reklamuoti remdesivirą kaip preparatą, tinkamą gydyti koronavirusu užsikrėtusius suaugusius ir vaikus nuo 12 metų, jeigu jiems yra išsivysčiusi pneumonija ir reikalinga duoti papildomo deguonies.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)