„Įstaigoms, kurios jau pradėjo teikti planines paslaugas, žengiame kitą žingsnį ir nustatome tam tikrą lygį paslaugų, kuris turėtų būti suteikiamas pacientams. Reiškia, grįžtame prie to įprastesnio režimo“, – spaudos konferencijoje sakė A. Veryga.

Tam, kad išlaikytų ne mažesnį kaip vienos dvyliktosios ankstesnių pajamų finansavimą per mėnesį, įstaigos turės atnaujinti apie 70–80 proc. paslaugų.

„Kalbant apie ambulatorines paslaugas, kalbame apie 80 procentų, kalbant apie planines-stacionarines paslaugas, šiuo metu dar deriname, tiksliname tą procentą, bet labiausiai tikėtina, kad nuo liepos 1 dienos, tiksliau, liepos mėnesį, greičiausiai bus nustatyta, kad ne mažiau kaip 70 procentų paslaugų planinių turėtų būti suteikta ir suteikus ne mažiau kaip 70 procentų paslaugų bus mokama viena dvyliktoji“, – sakė ministras.

Jis ketvirtadienį tai aptarė su Valstybinės ligonių kasos atstovais ir su jais peržiūrėjo duomenis apie tai, kiek kokių paslaugų gydymo įstaigos gali atnaujinti.

Vienos dvyliktosios finansavimo skyrimas įstaigoms taikytas karantino metu, net jei paslaugų suteikiama mažiau nei numatyta sutartyje su ligonių kasa. Viršijus suplanuotą paslaugų kiekį mokama papildomai.

Nuo birželio 8 dienos įstaigoms įsigaliojo reikalavimas pradėti teikti planines paslaugas, o to nepadariusioms apmokėta tik tiek, kiek realiai tą mėnesį bus suteikta paslaugų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)