„5 atvejai įvežtiniai – 2 iš Lenkijos, taip pat Jungtinės karalystės, Nigerijos, Danijos.

2 atvejai su jais susiję.

13 susiję su švente Kernavėje, dar 3 susiję su Vilniaus rajone buvusia švente Kalvelių kaime, taigi su šventėmis nustatyta susijusių 16 atvejų.

8 susiję su susirgimais Vilniaus Santaros klinikose, 1 galimai su židiniu Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje.

1 atvejis yra vidaus infekcijos atvejis.

9 nesusiję su niekuo, nepavyko iki šiol rasti jokių sąsajų su esamais susirgimais ir nustatyti infekcijos šaltinių.

Didžiausią susirūpinimą mums šiuo metu kelia šventės, pasekmės po švenčių ir būtent tie atvejai, kurių neįmanoma nustatyti jokių sąsajų. Tai reiškia, tie atvejai gauti visuomenėje. O praėjusią savaitę buvo registruoti 19 koronaviruso atvejų“, – pranešė R. Lingienė.

R. Lingienė pranešė apie dar vieną mirtį nuo COVID-19. Tai jau 75-asis atvejis.

„Šiandien NVSC gavo informaciją apie vieno paciento mirtį iš Klaipėdos universitetinės ligoninės. Asmuo mirė vakar apie 22 valandą 40 minučių ir priklausė 51-60 metų amžiaus grupei. Asmuo gegužės 28 dieną grįžo iš Švedijos, keltu į Estiją ir po to nuosavu automobiliu į Lietuvą“, – sakė R. Lingienė.

Pasak NVSC atstovės, asmuo, jau jausdamas užkrečiamosios ligos simptomus greitosios pagalbos automobiliu buvo išvežtas į Klaipėdos universitetinę ligoninę, kur jam gegužės 29 dieną buvo nustatytas koronavirusas.

Rolandos Lingienės teigimu, ligoninėse šiuo metu dėl koronaviruso gydomi 30 pacientų, reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuose – 3, dirbtinė plaučių ventiliacija taikoma 1 pacientui. Šiuo metu izoliacijoje 309 asmenys.

„Šią savaitę iš Lietuvos oro uostų į infekcinių ligų centrus buvo transportuoti greitosios pagalbos automobiliais 2 užkrečiamųjų ligų simptomų turintys asmenys. COVID-19 infekcija jiems nepasitvirtino. Aktyvūs židiniai stebimi Vilniaus apskrityje, susiję su asmeninėmis šventėmis Širvintų ir Vilniaus rajonuose bei su Vilniuje esančiomis sveikatos priežiūros įstaigomis“, – sakė R. Lingienė.

Ketvirtadienį patvirtinti 4 nauji COVID-19 atvejai. Iš jų 3 – Vilniaus apskrityje ir 1 Kauno apskrityje. 2 atvejai nustatyti mokamų komercinių tyrimų metu.

„1 atvejis įvežtinis. Iš keturių – 1 asmuo jaučia simptomus. Įvežtinis atvejis iš Danijos, išaiškintas mokamo profilaktinio tyrimo metu darbdavio iniciatyva. Asmuo dirba tolimųjų reisų vairuotoju. Gegužės 30 dieną grįžo iš Danijos su bendradarbiu, bendradarbis kitą dieną išvyko atgal į Daniją“, – sakė R. Lingienė.

Informacija apie šį asmenį jau yra perduotas Danijai. Susirgęs asmuo teigė, kad su niekuo nebendravo ir laikėsi saviizoliacijos, todėl nustatyti tik 3 sąlytį turėję asmenys – šeimos nariai.

„Antrasis atvejis taip pat nustatytas mokamo profilaktinio tyrimo metu. Simptomų neturi, darėsi tyrimą prieš išvykdamas į Vokietiją. Vienas iš sąlytį turėjusių asmenų jau yra išvykęs į Vokietiją, informacija taip pat bus perduota Vokietijai. Šiuo metu nustatyti 3 sąlytį turėję asmenys, bet bus vykdoma pakartotinė šio asmens apklausa“, – kalbėjo R. Lingienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)