Pranešama, jog du atvejai patvirtinti Širvintų rajone, Kernavėje. Jie siejami su gegužės 30 dieną privačiame name vykusia švente, kurioje dalyvavo aštuoni asmenys. Vykdoma epidemiologinė diagnostika.

Taip pat NVSC turi duomenų apie dar tris atvejus, susijusius su gimtadienio švente Vilniaus apskrityje.

Apie keturis šios šventės dalyvių susirgimus pranešta anksčiau – jie buvo nustatyti ketvirtadienį.

Pasak NVSC, sąlytį turėjusių asmenų skaičius gali siekti 50 ir daugiau asmenų. Atvejai išaiškinti šeimose.

NVSC specialistai šiuo metu tiria gautą informaciją, aktyviai bendrauja su sąlytį turėjusiais asmenimis, NVSC darbuotojų komandos išvykusios dirbti židiniuose, pavyzdžiui, Mykolo Marcinkevičiaus ligoninėje, kurioje dirba vienas iš užsikrėtusiųjų. Jis nėra sveikatos priežiūros specialistas.

Kaip anksčiau BNS sakė R. Lingienė, gimtadienio šventėje dalyvavo iš viso penkiolika žmonių, vis jie turėjo sąlytį.

„Už šventės ribų taip pat yra sąlytį turėjusių žmonių, tačiau šiuo metu atliekamas tyrimas. Kiek turėjo – negaliu pasakyti, nes informacija yra visai šviežia. (...) Specialistai dirba su šituo židiniu, čia gali būti reikalų“, – BNS sakė NVSC Vilniaus departamento vadovė Rolanda Lingienė.

Anot jos, vienas iš susirgusiųjų yra Mykolo Marcinkevičiaus ligoninės darbuotojas, informacija apie galimą sąlyti su kolegomis ar pacientais dar yra renkama. Taip pat Vilniaus apskrityje patvirtintas ir įvežtinis atvejis – koronavirusu susirgo iš Jungtinės Karalystės grįžęs asmuo. „Kelionės iš Jungtinės Karalystės į Lietuvą metu pajuto pirmuosius simptomus, todėl grįžęs į Lietuvą užsiregistravo ištyrimui mobiliajame punkte“, – kalbėjo R. Lingienė.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (101)