„Informacija iš tiesų labai pozityvi. Tai yra buvęs protrūkis Respublikinėje Kauno ligoninėje, yra suvaldytas, tą galiu teigti.
Paskutinis atvejis registruotas gegužės 8 dieną.

Taip pat VšĮ Klaipėdos universitetinėje ligoninėje buvęs protrūkis irgi suvaldytas, paskutinis atvejis irgi gegužės 8 dieną.

Dar vienas suvaldytas protrūkis – VšĮ Paliatyvios pagalbos ir šeimos sveikatos centras esantis Klaipėdoje. Paskutinis atvejis registruotas gegužės 18 dieną.

Ir dar viena gera žinia – VšĮ Kartenos pirminės sveikatos priežiūros Kartenos katalikiškosios slaugos ir palaikomojo gydymo įstaigoje buvęs protrūkis irgi suvaldytas. Paskutinis atvejis registruotas gegužės 8 dieną.

Taip pat suvaldytas protrūkis VšĮ „Senevita“, – sakė R. Lingienė.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento vadovė Rolanda Lingienė spaudos konferencijoje sakė, ligoninėse šiuo metu gydomi 64 pacientai, iš jų reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriuose – 3, dirbtinė plaučių ventiliacija taikoma 1 pacientui, su deguonies kaukėmis gydomi 18 pacientų.

„Per vakar dieną patvirtinti 3 COVID-19 infekcijos atvejai. Visi atvejai registruoti Vilniaus apskrityje. 1 atvejis susijęs su židiniu Santaros klinikose, tai yra Santaros klinikų artimas asmuo. Antrasis susirgęs yra Respublikinės Vilniaus psichiatrinės ligoninės slaugytoja, ji išaiškinta profilaktinio tyrimo metu, jokių simptomų nejuto. Nustatyti 8 darbuotojai, kurie turėjo didelės rizikos sąlytį, ir 8 pacientai. Trečiasis vakar susirgęs asmuo yra Respublikinės Vilniaus psichiatrinės ligoninės slaugytojos padėjėja. Asmuo simptomų nejaučia“, – sakė R. Lingienė.

Penktadienį ir šeštadienį, pasak R. Lingienės, buvo nustatyta 13 naujų koronaviruso užsikrėtimų. 1 – Telšių apskrityje, 2 Utenos, 2 Klaipėdos, 8 Vilniaus apskrityje. 4 atvejai buvo įvežtiniai – du iš Švedijos, vienas iš Anglijos ir vienas iš Danijos. 6 susiję su Vilniaus miesto klinikinės ligoninės ir Santaros klinikų židiniu.

„Vienas asmuo, susirgęs COVID-19 infekcija, mirė, bet mirties priežastis jam nustatyta kita, jam buvo sunkios formos kardiomiopatija“, – sakė R. Lingienė.

Penktadienį buvo registruoti 2 mirties nuo COVID-19 atvejai. Mirė 81-90 metų amžiaus grupės asmuo, turėjęs gretutinių susirgimų. Antras asmuo priklausė 51-60 metų amžiaus grupei ir taip pat turėjo gretutinių susirgimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)