Kaip spaudos konferencijoje sakė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento vadovė Rolanda Lingienė, ketvirtadienį patvirtinti 6 COVID-19 atvejai. Visi jie patvirtinti Vilniaus apskrities gyventojams.

Pagrindiniai COVID-19 židiniai šiuo metu stebimi Vilniuje ir Kaune esančiose asmens sveikatos priežiūros įstaigose.

Ligoninėse šiuo metu gydomi 50 pacientų, iš jų reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriuose – 4, dirbtinė plaučių ventiliacija taikoma 2 asmenims, su deguonies kaukėmis gydomi 19 žmonių.

„3 atvejai patvirtinti Antavilių pensionate, išsiaiškinta profilaktinio tyrimo metu. Tai yra 1 darbuotojas ir 2 gyventojai. Visi šie asmenys turėjo didelės rizikos sąlytį su anksčiau nustatytu atveju. 3 atvejai susiję su Vilniaus miesto klinikine ligonine – šios ligoninės pacientas, šios ligoninės vidaus ligų skyriaus darbuotojas ir Vilniaus miesto klinikinės ligoninės darbuotojo artimas asmuo“, – sakė R. Lingienė.

Antavilių pensionate šiuo metu registruoti 47 atvejai – sirgo ar tebeserga 30 gyventojų ir 17 darbuotojų.

„Analizuojant, kodėl šis židinys niekaip neužgęsta, tai pirmoji hipotezė, kuri peršasi, vis tik greičiausiai būtų asmens apsaugos priemonių naudojimo pažeidimai ar netinkamas jų naudojimas, tačiau nuvykus NVSC specialistams, tokių pažeidimų nepastebime. Įstaiga parengusi visas tvarkas ir apsirūpinusi“, – sakė NVSC atstovė.

Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje iš viso COVID-19 užsikrėtė 45 asmenys. Už židinio ribų 236 asmenys yra izoliuoti dėl sąlyčio su šia ligonine.

Per šią savaitę patvirtinti 39 nauji koronaviruso atvejai, 5 asmenys šią savaitę mirė. Didžioji dalis nustatytų atvejų Vilniaus apskrityje.

Rolanda Lingienė

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) gegužės 29 d. duomenimis:

  • Patvirtintų ligos atvejų skaičius konkretiems žmonėms: 1662
  • Sergančių žmonių skaičius: 370
  • Per vakar dieną patvirtintų naujų COVID-19 susirgusių žmonių skaičius: 6
  • Mirusiųjų nuo koronaviruso žmonių skaičius: 68
  • Užsikrėtusieji koronavirusu, mirę dėl kitų priežasčių: 8
  • Pasveikusių žmonių skaičius: 1216
  • Izoliacijoje esančių žmonių skaičius: 500
  • Paveiktomis teritorijomis laikomos visos šalys
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)