Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento vadovė Rolanda Lingienė spaudos konferencijoje sakė, kad NVSC gauna visus duomenis apie atliktus tyrimus dėl koronaviruso ir juos pateikia bendroje statistikoje, nepaisant to, ar tyrimas buvo atliktas privačioje laboratorijoje pačiam žmogui susimokėjus už tyrimą, ar atliktas valstybės nustatytose laboratorijose.

NVCS atstovė sakė, kad trečiadienį Lietuvoje nuo COVID-19 Lietuvoje mirė 2 žmonės. Iš viso – 68.

„Pagrindiniai COVID-19 plitimo židiniai šiuo metu stebimi Vilniuje ir Kaune esančiose gydymo įstaigose. Ligoninėse šiuo metu gydomi 78 pacientai, iš jų reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriuose – 4, dirbtinė plaučių ventiliacija taikoma 2 asmenims, su deguonies kaukėmis gydomi 28 asmenys“, – sakė R. Lingienė.

Pasak NVSC Vilniaus departamento vadovės, trečiadienį patvirtinti 9 nauji COVID-19 atvejai. 1 – Alytaus apskrityje. Tai šeimoje išplitęs atvejis. Dar vienas atvejis Kauno apskrityje, susijęs su gydymo įstaiga. Tai VšĮ Kauno klinikinės ligoninės reanimacijos ir intensyvios terapijos darbuotojas.

„Kiti 7 iš 9 yra Vilniaus apskrityje registruoti atvejai. 3 atvejai Santaros klinikų darbuotojams nustatyti, 2 atvejai susiję su Santaros klinikų židiniu – susirgo darbuotojo artimieji. 1 iš asmenų dirba Respublikinėje Vilniaus universitetinėje ligoninėje, skubios pagalbos skyriuje, tačiau gegužės 21 dieną NVSC nurodymu buvo izoliuotas“, – sakė R. Lingienė.

1 atvejis nustatytas su Vilniaus miesto klinikinės ligoninės židiniu susijusiam asmeniui. Dėl dar vieno atvejo vykdoma epidemiologinė diagnostika, tai yra Vilniaus rajono gyventojas.

„Apibendrinant norėčiau pasakyti, kad iš 9 registruotų per vakar dieną atvejų, net 7 yra susiję su židiniais sveikatos priežiūros įstaigose“, – sakė R. Lingienė.

Iš viso Kauno klinikinėje ligoninėje yra 6 susirgę COVID-19 darbuotojai. Infekcija paplito dviejuose šios ligoninės skyriuose – reanimacijos ir intensyvios terapijos bei kardiologijos skyriuje. Be to, susirgo vieno darbuotojo artimas asmuo.

Santaros klinikose šiuo metu registruoti 21 darbuotojų ir pacientų susirgimai. Su šiuo židiniu susiję atvejai, kurie išplito ne pačioje ligoninėje, yra 9.

Pasak R. Lingienės, priekaištų Santaros klinikoms dėl infekcijų kontrolės NVSC specialistai neturi, todėl sunku paaiškinti, kaip šioje ligoninėje galėjo išplisti virusas. Viena iš hipotezių, jog įvyko žmogiškoji klaida, dėl kurios ir išplito COVID-19.

Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje, pasak R. Lingienės, situacija nepakitusi. Su židiniu susiję 30 atvejų už ligoninės ribų, iš viso registruoti 43 atvejai.

Kiekvieną penktadienį, pasak R. Lingienės, bus vertinama šalių epidemiologinė situacija ir pirmadieniais bus skelbiamas šalių sąrašas, iš kurių atvykti draudžiama arba leidžiama.Type a message

Pildoma

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) gegužės 28 d. duomenimis:

  • Patvirtintų ligos atvejų skaičius konkretiems žmonėms: 1656
  • Sergančių žmonių skaičius: 387
  • Per vakar dieną patvirtintų naujų COVID-19 susirgusių žmonių skaičius: 9
  • Mirusiųjų nuo koronaviruso žmonių skaičius: 68
  • Užsikrėtusieji koronavirusu, mirę dėl kitų priežasčių: 8
  • Pasveikusių žmonių skaičius: 1193
  • Izoliacijoje esančių žmonių skaičius: 495
  • Paveiktomis teritorijomis laikomos visos šalys


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)