„Mes tai vadiname sėkmės istorija, nes likome gyvi...“, – taip rašoma Kauno rajono greitosios medicinos pagalbos stoties feisbuko paskyroje po to, kai greitosios pagalbos automobilio nepraleido kitas automobilis.

„Eilinis šeštadienis. Jūs ilsitės po darbo savaitės, o mes, gavę pagalbos šauksmą, skubame pas jus. Viską siekiame atlikti maksimaliai greitai ir profesionaliai, – rašo medikai.

– Ir šis kartas buvo vienas iš daugelio, kai skubėjome pas staiga sunegalavusį pacientą, važiuodami dėliojomės komandinius veiksmus, kaip tinkamai suteikti pagalbą.

Savanorių prospektas – į Ramučių gyvenvietę skubam su švyturėliais ir garso sirenomis. Šviesoforai, automobiliai, pasivaikščioti išėję žmonės... Sankryžos, ties jomis pristabdom, dairomės, bet skubam. Vienoje iš sankryžų apsidairome, tuščia, didiname greitį ir staiga matome į mus atvažiuojantį automobilį.

Toliau veiksmas vystėsi žaibo greičiu. Pamatę artėjantį automobilį, susižvalgėme ir garsiai surikom „dabar kals”... tada smūgis, verčiamės ant šono, čiuožiame ir nesupranti kas vyksta, matai išsigandusį kolegos veidą tarp žyrančių šukių... emocijos nenusakomos, sustingusios mintys.

Mes – ant šono, o sirena vis dar kaukia, kaukia.... Girdim balsus – greičiau, dūmai... Kaip pro mediko pusę išlipome, tikrai nepamename, bet tai įvyko žaibiškai, suveikė savisauga, nuo automobilio šono iki žemės nučiuožėme stogu. Tik mūsų patyrusio vairuotojo dėka siekiant išvengti smūgio GMP automobilis staigiai buvo pasuktas į šoną...

Pavyko tiek, kad smūgis teko ne tiesiogiai mediko vietai, o į automobilio galą, tačiau vis tik šis susidūrimas baigėsi automobilio apvirtimu ant šono...

Tuoj atvyko policija, gaisrininkai, kolegos medikai. Mintys susijaukusios, triukšmas, sirenos. O mes supratome, kad likome gyvi, kiek apsidaužę, bet iš didelio streso net sunku suvokti, ar ką skauda.
Per keletą sekundžių mes patys tapome pacientais, kolegos mus nuvežė apžiūrai į skubios pagalbos skyrių. Lūžių nesimato, vykstame namo pailsėti ir atsigauti… Tokie įvykiai tik dar kartą mums visiems primena, kokie turim būti budrūs.

Žmonės, labai prašome, praleiskit greitąją, būkit atsakingi ir jūs!“

Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis priminė, jog LR administracinių nusižengimų kodeksas numato, kad už Transporto priemonių su įjungtais mėlynos (mėlynos ir raudonos) spalvos švyturėliais ir specialiais garso signalais arba jų lydimų transporto priemonių nepraleidimą, nesustojimą, kai to reikalaujama pagal taisykles, ar kitokį kliudymą jų eismui, užtraukia baudą vairuotojams nuo devyniasdešimt iki vieno šimto keturiasdešimt eurų.

„Tokiais atvejais pasekmės dažnai būna skaudžios, nes specialusis transportas važiuoja skubėdamas, dideliu greičiu, todėl susidūrus ne tik apgadinamos transporto priemonės, bet ir nukenčia susidūrusių transporto priemonių vairuotojai ar keleiviai“, – komentavo R. Matonis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)