Patvirtintų ligos atvejų skaičius konkretiems žmonėms: 1541;

Sergančių žmonių skaičius: 482;

Per vakar dieną patvirtintų naujų COVID 19 susirgusių žmonių skaičius: 7;

Mirusių nuo COVID 19 žmonių skaičius: 56;

Užsikrėtusieji koronavirusu, mirę dėl kitų priežasčių: 6;

Pasveikusių žmonių skaičius: 997;

Izoliacijoje esančių žmonių skaičius: 294;

Paveiktomis teritorijomis laikomos visos šalys.

Lietuvoje patvirtintas 56 mirties atvejis nuo koronaviruso. Tai buvo rizikos grupei priklausantis asmuo.

Jis buvo gydytas Vilniaus miesto klinikinėje ligoninės (VMKL) Vidaus ligų skyriuje, o vėliau pervežtas į Santaros klinikas, kur šeštadienį ir mirė, Delfi patvirtino NVSC Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vyriausioji specialistė Daiva Razmuvienė.

VMKL šiuo metu laikomas didžiausiu koronaviruso židiniu tarp Lietuvos gydymo įstaigų. Iš viso čia susirgo 14 darbuotojų, 21 pacientas.

Tarp sekmadienį paskelbtų naujų 7 atvejų 3 užfiksuoti būtent VMKL.

D. Razmuvienė sakė, kad dėl 4 kitų atvejų dar aiškinamasi ir atliekami tyrimai.

D. Razmuvienės BNS komentavo, kad koronaviruso plitimą Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje lėmė „paprasčiausias nesusitvarkymas“.

„Tai yra virusinė infekcija, plintanti oro lašeliniu keliu, tai tikrai nėra naujiena. Tokių infekcijų, buvo ir tymai praėjusiais metais, ir gripo epidemijos būna kasmet, valdymo tvarka yra labai senai numatyta, nuo vasario buvo trys mėnesiais laiko susitvarkyti visą tvarką. Manau, kad tai yra tiesiog neatsakingas aplaidumas“, – tvirtino D. Razmuvienė.

Penktadienį skelbta, kad dėl nustatytų pažeidimų Vilniaus klinikinėje ligoninėje NVSC žada kreiptis į prokuratūrą.

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos gegužės 17 d. 7 val. duomenimis, per vakar dieną ištirta ėminių dėl įtariamo koronaviruso: 4686.

Iki šiol iš viso ištirta ėminių dėl įtariamo koronaviruso: 228726.

Žmogus laikomas pasveikusiu, kai du iš eilės atlikti pakartotiniai testai dėl koronaviruso infekcijos, esant ne mažesniam nei paros intervalui, bus neigiami. Arba praėjus 37 dienoms nuo diagnozuoto užsikrėtimo, jei dėl tam tikrų priežasčių vėlesni tepinėliai dėl viruso nebus ištirti. Jei atlikus pakartotinį tyrimą bus gautas teigiamas atsakymas, šeimos gydytojas tęs paciento stebėseną bei gydymą ir siųs pakartoti tyrimą ne anksčiau kaip po 14 dienų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (248)