19 šalies gydymo įstaigų patikrinę inspektoriai nustatė, kad didžioji dalis ligoninių atliko darbuotojų profesinės rizikos vertinimą ir parengė veiksmų planą esant ekstremaliai situacijai dėl koronaviruso.

Tačiau, pasak inspekcijos, didesnį susirūpinimą kelia rajonuose esančios sveikatos priežiūros įstaigos. Ten medikų profesinė rizika dėl COVID-19 grėsmės įvertinta ar pradėta vertinti tik pareikalavus Darbo inspekcijai.

„Tuo metu didžiųjų miestų asmens sveikatos priežiūros įstaigose vangiai organizuojamas medicinos darbuotojų testavimas dėl COVID-19 ligos“, – teigia inspekcija.

Pagrindine kliūtimi užtikrinant darbuotojų apsaugą, pasak Darbo inspekcijos, buvo sutrikęs plane numatytų asmeninių apsaugos priemonių tiekimas arba tokio tiekimo netolygumas. Netinkamas darbuotojų aprūpinimas apsaugos priemonėmis buvo tarp dažniausiai fiksuotų pažeidimų. Tačiau inspekcija pažymi, kad Lietuvą pasiekus siuntoms su šiomis priemonėmis „situacija žymiai pagerėjo“.

„Asmens sveikatos priežiūros įstaigoms, kuriose nustatyti nežymūs neatitikimai darbuotojų saugos ir sveikatos reikalavimams, pateiktos rekomendacijos juos ištaisyti. Dalis informacijos apie darbuotojų saugos ir sveikatos reikalavimų pažeidimus perduota ikiteisminį tyrimą vykdančioms institucijoms“, – nurodo VDI.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)