„Tai – Kartenos palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninė, Klaipėdos hospisas, Klaipėdos universitetinės ligoninės Slaugos skyrius, taip pat problemų yra Antavilių pensionate bei „Senevitoje“. Tik norėčiau pabrėžti, kad šioje įstaigoje infekcija nustatyta tik jos darbuotojams“, – per spaudos konferenciją sakė NVSC Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė.

„Šios dienos duomenimis, iš viso registruoti koronaviruso atvejai šešiose socialinės globos įstaigose ir dešimtyje asmens sveikatos priežiūros įstaigų slaugos skyrių“, – pridūrė ji.

R. Lingienės teigimu, nuo koronaviruso pradžios šiose vietose susirgo 49 šių įstaigų darbuotojai ir 125 pacientai.

„Didžiausi židiniai vis tik yra Klaipėdos krašte, Klaipėdos apskrityje. Susumavus šią apskritį, joje susirgo 25 darbuotojai ir 85 pacientai“, – sakė R. Lingienė.

Anot jos, beveik visi praėjusią parą nustatyti nauji viruso atvejai taip pat susiję su slaugos ar globos įstaigomis.

„Per vakar dieną patvirtinti devyni atvejai. Iš jų septyni buvo Vilniuje, reabilitacijos centre „Pušyno kelias“, vienas atvejis – Kretingos rajone, susijęs su Kartenos palaikomojo gydymo ir slaugos ligonine, ir vienas atvejis Šiaulių rajone“, – kalbėjo NVSC Vilniaus departamento direktorė.

Pasak R. Lingienės, nors šiuo metu patvirtintų atvejų skaičius nėra didelis ir nuteikia optimistiškai, duomenis reikia vertinti „atsargiai ir racionaliai“.

„Jei židinių atsirastų daugiau, optimizmas labai greitai išblėstų“, – sakė ji.

Siekiant suvaldyti koronaviruso plitimą globos ir slaugos įstaigose, Sveikatos apsaugos ministerija jas ragina aktyviau dalyvauti mokymuose – iki šiol įstaigos tą darė vangiai. Ministerijos duomenimis, mokymuose pasigesta aktyvesnio Klaipėdos, Telšių, Utenos apskrityse veikiančių įstaigų darbuotojų dalyvavimo.

Tokius mokymus, pasitelkusi Higienos instituto specialistus, ministerija rengia jau maždaug tris savaites.

Lietuvoje, pirmadienio duomenimis, iš viso nustatyta 1419 koronaviruso atvejų, mirė 46 žmonės.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)