„Gavome pranešimą iš Santaros klinikų, bet mirties priežastis yra kita – ne COVID-19, bet asmuo sirgo koronavirusu“, – BNS sakė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė.

Jos teigimu, 1930 metais gimusi moteris turėjo ūmių žarnyno problemų.

Senyvo amžiaus moteris iš Širvintų parapijos globos namų, suprastėjus sveikatos būklei, buvo pervežta į Respublikinę Vilniaus universitetinę ligoninę, kur jai nustatytas koronavirusas.

„Ji buvo Širvintose, tačiau, sutrikus sveikatai, ji hospitalizuota Respublikinėje Vilniaus universitetinėje ligoninėje ir ten jai patvirtintas koronavirusas“, – sakė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro atstovė.

Lietuvoje iki šiol patvirtinti 1375 koronaviruso atvejai, mirė 45 žmonės, 563 asmenys pasveiko.

Širvintų rajono savivaldybės merė Živilė Pinskuvienė pranešė apie mirties atvejį dėl koronaviruso Širvintose.

„Neramią žinią apie 7-ąjį COVID-19 atvejį mūsų rajone seka liūdna žinia, – feisbuke rašė Ž. Pinskuvienė.

– Ką tik gautas pranešimas apie tai, kad Širvintų parapijos globos namų gyventojo gyvybė užgeso Vilniaus „Santaros“ klinikose. Nuoširdi užuojauta artimiesiems.“

Iki šiol buvo žinoma, kad dėl infekcijos Lietuvoje mirė 45 asmenys.

Kaip sakė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėja Ginreta Megelinskienė, asmuo buvo hospitalizuotas Širvintų parapijos globos namuose, pervežtas į ligoninę, jam nebuvo pasireiškę būdingi COVID-19 simptomai, jis buvo į ligoninę pervežtas dėl kitų simptomų, ligoninėje nustatytas koronavirusas. Pirminiais duomenimis, sąlytį įstaigoje turėjo 35 darbuotojai, gyventojų yra virš 50.

NVSC kol kas negali oficialiai patvirtinti šio naujo galimo mirties atvejo dėl infekcijos, laukiama informacijos patiklsinimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (120)