Skelbiama, kad sveikatos apsaugos viceministrai ir ministerijos kancleris 2020 metais vidutiniškai per mėnesį uždirbo po 5 714 eurų iki mokesčių, o 2019 metais – vidutiniškai po 4 625 eurus. Taigi, sveikatos apsaugos viceministrų ir kanclerio atlyginimas neatskaičius mokesčių pakilo 1 089 eurais.

Didesnius atlyginimus šiais metais gavo ir A. Verygos patarėjai. LRT radijo duomenimis, sveikatos apsaugos ministro patarėjų mėnesio atlyginimai šiais metais siekia vidutiniškai 3 809 eurus ir yra didesni net už premjero patarėjų darbo užmokestį, kuris šiais metais vidutiniškai siekia 3 650 eurų.

Veryga: nejaučiu jokio sąžinės priekaišto

Penktadienį vykusioje spaudos konferencijoje A. Verygos paklausus, kodėl didesni atlyginimai pirmiausia pasiekia ne medikus, o SAM darbuotojus, ministras atsakė, kad medikams irgi yra mokami didesni atlyginimai.

„Man iš principo yra nepriimtinas požiūris į valstybės tarnautojus ir žmones, kurie dirba visą šitą darbą. Matyt, visuomenei reikėtų plačiau pristatyti, kaip veikia valstybės tarnyba. Visi šitie sprendimai, kurie susiję tiek su karantino sąlygomis, tiek su operacijų vadovo sprendimais, tiek su gydymo įstaigų pertvarkymu, tiek su logistika, yra atliekami tų taip vadinamų nekenčiamų valstybės tarnautojų, kurių atlyginimų padidinimas taip visus papiktino“, – kalbėjo ministras.

Pasak A. Verygos, SAM darbuotojai jau beveik du mėnesius dirba be savaitgalių ir daugiau nei jiems reikėtų pagal darbo valandas.

„Aš tikrai nejaučiu jokio sąžinės priekaišto žinodamas, kad šitiems žmonėms buvo sumokėtas didesnis atlygis. Ir tai bus daroma ir ateityje, jei bus toks poreikis“, – kalbėjo A. Veryga.

Delfi primena, kad koronaviruso epicentre dirbantiems medikams priedus nuspręsta mokėti tik balandžio 7 d. Jie itin sudėtingomis sąlygomis šiuo metu dirbantiems medicinos darbuotojams turi būti skaičiuojami nuo balandžio 1 d. Priedų dydis turėtų siekti nuo 60 iki 100 proc. darbo užmokesčio.

Tiesa, dėl papildomų išmokų gydytojams Seimui susitarti pavyko ne iš karto. Pirmasis balsavimas dėl pakeitimų žlugo, o šalies vadovas Gitanas Nausėda parlamente įstrigusį sprendimą mokėti užkrečiamųjų ligų židiniuose dirbantiems medikams didesnius atlyginimus pavadino fiasko.

Po šio ginčo premjeras Saulius Skvernelis pranešė, kad ankstinamas visų medikų atlyginimų kėlimas. Šis pakėlimas buvo planuotas nuo rugsėjo, tačiau nuspręsta algas kelti nuo balandžio pradžios, medikų darbo užmokesčio fondą didinant 18 procentų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1389)