Taip pat asmens apsaugos priemonių pristatyta Nemenčinėje ir Lazdijuose atidaromiems mobiliesiems punktams, skelbia Sveikatos apsaugos ministerija. Jiems skirta po 20 tūkst. vnt. vienkartinių pirštinių, po 20 tūkst. medicininių kaukių, po 5000 medicininių kepurių ir po 1 100 apsauginių kombinezonų. Nemenčinė dar gavo 1 150 vnt., o Lazdijai – 1 100 vnt. apsauginių akinių.

Sveikatos apsaugos ministerija kiekvieną savaitę gauna patikslintus gydymo įstaigų poreikius asmens apsaugos priemonėms ir, skirstydama gautas siuntas, atsižvelgia į pačių įstaigų įvardintą asmens apsaugos priemonių trūkumą, taip pat į pagrindinius sveikatos priežiūros specialistų aprūpinimo prioritetus.

Siekiant užtikrinti racionalų asmeninių apsaugos priemonių naudojimą, SAM, bendradarbiaudama su ekspertais, nustatė penkis saugumo lygius, apibrėžiant, kokiais atvejais ir kokias konkrečiai asmens apsaugos priemones turėtų naudoti mūsų šalies gydymo įstaigose dirbantys medikai. Saugumo lygiai nustatyti atsižvelgus į medikų darbo specifiką, t. y. pacientų, su kuriais jie dirba, grupes, taip pat teikiamų paslaugų, patiriamo kontakto pobūdį ir kitus aspektus. Vadovaujantis šiais lygiais taip pat bus lengviau įvardyti asmens apsaugų poreikį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)