„Emocine prasme paprasčiausiai negalėjau tuo patikėti. Buvo beprotiška bandyti suvokti, kas nutiko per tas dešimt dienų. Tai buvo dėlionė, kurią privalėjau susidėlioti savo galvoje“, – CNN sakė laiminga mama.

A. Primachenko gyvena Vašingtone – valstijoje, atsidūrusioje dėmesio centre, kai Jungtinės Valstijose prasidėjo beprotybė dėl COVID-19. Būtent Vašingtono valstijoje sausio 21 dieną buvo nustatytas pirmasis šalyje koronaviruso atvejis, čia nuo šios ligos mirė pirmasis amerikietis, čia viename iš senelių namų virusas pražudė dešimtis garbaus amžiaus žmonių. Amerikietė gyvena gana toli į pietus nuo tos vietos, kur fiksuotas ligos protrūkis.

Kaip ir dauguma koronavirusu susirgusių žmonių, ji pirmiausia pajuto sausą kosulį, netrukus pradėjo karščiuoti, ir suprato, kad toliau gali būti tik blogiau.

Kvėpavimo takų ligas „Legacy Salmon Creek Medical Center“ gydanti jauna moteris nebeėjo į darbą, tad negali tiksliai pasakyti, kur ir kada galėjo užsikrėsti, negali.

Angela Primachenko

„Ji puikiai žinojo apie visas rizikas, laikėsi visų reikiamų apsaugos priemonių“, – žurnalistams sakė jos sesuo dvynė Oksana Luiten.

A. Primačenko šeima ragino pasidaryti tyrimą, o per tas dvi dienas, kai laukė testo atsakymo, jos būklė drastiškai pablogėjo. Atsakymas buvo teigiamas.

„Puikiai žinodama, kokios pavojingos kvėpavimo takų ligos, ir kaip paprastas žmogus suvokdama, kad negaliu kvėpuoti, supratau, kad pati neišgyvensiu“, – teigia ji.

Kovo 26 dieną A. Primačenko kreipėsi į ligoninės, kur dirbo, intensyviosios terapijos skyrių. Po trijų dienų jos plaučiai imti ventiliuoti.

„Kai sergi taip sunkiai, tegalvoji, kad turi išgyventi. Nebijojau, tiesiog bandžiau atsilaikyti“, – prisimena medikė.

Kol dirbtinės komos būsenos gulėjo palatoje, ją gydę medikai ilgas valandas svarstė, kaip išgelbėti jaunos moters gyvybę – ir jos kūdikį. Gydytojai nusprendė skatinti gimdymą ir taip suteikti jos plaučiams daugiau erdvės, o organizmui – daugiau maistingų medžiagų, teigia jo sesuo.

A. Primačenko vyras Davidas gydytojams davė sutikimą, ir balandžio 1 dieną natūraliai gimė mergaitė.

Davidas jai davė Avos vardą, būdamas tikras, kad žmonai jis patiks. Vėliau internete tėvai išsiaiškino, kad vardas reiškia „gyvybės gurkšnis“.

Dabar A. Primačenko jau namie, užsidėjusi kaukę gali apsikabinti vyrą ir 11 mėnesių pirmagimę Emily. Mažoji Ava vis dar intensyviosios terapijos skyriuje, mama jos negalės pamatyti to, kol jos koronaviruso testas nebus neigiamas.

Žiniasklaidoje šis gimdymas jau vadinamas „stebuklu“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)