„Paskutiniais duomenimis, turime devyniolika pozityvių atvejų, iš jų šeši yra hospitalizuojami, vienam taikoma deguonies kaukė“, – sakė R. Jackevičius.

Įmonės vadovas nespekuliavo priežastimis, kaip virusas išplito įmonėje.

„Kol kas vyksta tyrimas, mes bendradarbiaujame su centro specialistais, laukiame ir tikimės išvadų, kurios padės identifikuoti šaltinį“, – kalbėjo R. Jackevičius.

Jis taip pat patikino, kad įmonėje buvo taikomos prevencinės priemonės, siekiant apsisaugoti nuo viruso.

„Priemonių buvo net daugiau, negu rekomenduojama, pradedant darbuotojų srautų išskirstymais, asmeninės apsaugos priemonėmis, pertraukėlių organizavimu, patalpų dezinfekcija“, – pasakojo R. Jackevičius.

Įmonės direktorius pripažino, kad miestelyje situacija įtempta, tačiau ramino, kad žmonės, kurie turi karantinuotis, yra apie tai informuoti.

„Žmonės, kurie turi karantinuotis , kurių yra apie šimtą, visi yra informuoti, visi žino priemones, ir pasekmes, kokios gali būti. Dabar triukšmas didelis, miestelyje situacija įtempta“, – sakė R. Jackevičius.

Atsiradus galimybei tirtis, išryškėjo visas paveikslas

Pasak vadovo, pirmasis atvejis buvo nustatytas gamybos darbuotojai. Tyrimas buvo atliktas mobiliajame punkte.

„Iki pirmo nustatyto atvejo, žmonės, kurie kreipėsi karštąja linija, nebuvo siunčiami tirtis dėl koronaviruso. (…) Simptomai buvo netipiniai, žmonės buvo paliekami namie gydytis“, – pasakojo R. Jackevičius.

Pasak vadovo, nustačius diagnozę pirmam darbuotojui, atsirado galimybė visiems kitiems, kurie karščiuoja, kreiptis dėl tyrimo.

„Tada staiga iš vieno atvejo tas (užsikrėtusiųjų) kiekis tapo didesnis“, – sakė R. Jackevičius.

Iki tol siuvo ir apsaugines kaukes

Vadovas informavo, kad įmonė nuo penktadienio sustabdė savo veiklą, ir konsultuojasi su specialistais, kada galėtų vėl saugiai atnaujinti savo veiklą. Jis kol kas negalėjo atsakyti, ar įmonė kreipsis valstybės paramos verslui.

„Būtų gerai, kad bendra politika būtų aiškesnė, nes dabar triukšmo yra daug, bet realių galimybių mažai matome“, – sakė R. Jackevičius.

Pasak vadovo, „Vilnika“ yra tekstilės įmonė.

„Pastaruoju metu siuvome ir veido kaukes, ir kitą savo tipinę produkciją“, – sakė R. Jackevičius.

Įmonė yra paaukojusi 10 tūkst. kaukių.

Tiria senelių namų gyventojus ir darbuotojus

Kaip yra sakiusi Nacionalinio visuomenės centro epidemiologė Daiva Razmuvienė, yra asmenų, kurie dirbo tiek toje siuvykloje, arba turėjo artimą kontaktą su siuvykloje dirbančiais asmenimis, ir dirbo slaugos-globos namuose „Senevita“.

Visiems slaugos namų darbuotojams ir gyventojams nuspręsta atlikti tyrimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (151)