Nuo kovo pradžios kasdien Nacionalinis visuomenės sveikatos centras, Vyriausybė, Sveikatos apsaugos ministerija, šalies klinikos informuoja apie kovą su COVID-19 mūsų šalyje.

Sunku ieškoti atsakymų, ką ir kaip geriau galėjome padaryti.
Vytautas Kasiulevičius

Statistika keičiasi, aukų daugėja, tačiau anot profesoriaus V. Kasiulevičiaus, „sausi“ skaičiai smogia labai asmeniškai.

„Mirtis pandemijos metu tokia nuasmeninta, tarsi būtų tik skaičius. Per 10 dienų matydamas tik paciento duomenų klinikinių duomenų srautą prisiriši prie jo, nors ir niekada jo nepažinojai.

Kiekvienas laboratorinio kraujo rodiklio pokytis, kuris suteikia vilties, įkvepia nepasiduoti ir toliau ieškoti, kaip sustabdyti tą citokinų audrą.

Bet ateina toks momentas, kai pagaliau suvoki, kad komanda padarė viską, bet šiandien laimėti neįmanoma.

Sunku stebėti, kaip COVID-19 vėl pasiima savo auką, mūsų žmogų, galbūt tavo bendraamžį. Ta nuasmeninta statistika smogia labai asmeniškai.

Ir labai sunku trauktis. Sunku ieškoti atsakymų, ką ir kaip geriau galėjome padaryti. Tokia ta neromantiška COVID-19 fronto linija.

Tik mūsų fronto linijos eina ten, kur mes užgniaužiame savo skausmą ir vis tiek nenustojame priešintis, tyliai mintyse kartodami savo kasdienes maldas, kuriose prašome jėgų visiems mums atsilaikyti iki rytojaus.

Ir taip kasdieną, kol visą tai įveiksime. Nes ten, kur fronto linijų nėra, mes tiesiog pasiduodame, leisdami virusui spręsti, kas iš mūsų gyvens, o kas mirs“, – savo feisbuko profilyje rašo V. Kasiulevičius.

Delfi primena, kad Lietuvoje iki pirmadienio ryto nustatyti dar devyni koronaviruso atvejai, bendras užsikrėtusiųjų skaičius išaugo iki 1062.

Sveikatos apsaugos ministerijos teigimu, tai – duomenys iš šešių laboratorijų, sekmadienį ištirtas 791 mėginys. Nacionalinio visuomenės sveikatos centro duomenimis, šalyje užfiksuotų koronaviruso aukų skaičius sekmadienį padidėjo iki 24.

Be kita ko, iki 101 išaugo pasveikusiųjų skaičius – jų keturiais daugiau nei dieną prieš, tarp pasveikusiųjų 15 sveikatos priežiūros specialistų, tarp jų – farmacininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (433)