Anot R. Matonio, pareigūnas dirbo Vilniuje, kelių policijos valdyboje. Policininkas baigė tarnybą trečiadienį, grįžo namo ir jam pakilo temperatūra.

„Jis pasitikrino, atliko testą ir jis buvo teigiamas“, sako R. Matonis.

Policijos departamento atstovas patikino, kad pareigūnas daug kontaktų neturėjo, nes dirbo padalinyje, kuris yra pakankamai uždaras.

„Keliuose nedirbo ir su žmonėmis kontakto neturėjo. O su pareigūnais, kuriais galėjo turėti kontaktą, jie yra izoliuoti“, pažymėjo jis.

„Turime trečią užsikrėtusį savo pareigūną. Gera žinia, kad jis nekontaktavo su pašaliniais asmenimis. Mūsų pareigūnų ratas, su kuriais jis kontaktavo, – aiškus, jie izoliacijoje ir stebimi. O šiandien ryte patalpos, kuriose dirbo pareigūnas, išdezinfekuotos“, – apie dar vieną koronoviruso atvejį tarp policijos pareigūnų šeštadienį komentavo policijos generalinis komisaras Renatas Požėla.

Šeštadienio ryto duomenimis, šalyje patvirtintų ligos atvejų yra 1026, o paskutinių tyrimų duomenimis nustatyta 27. Per vakar dieną ištirta 2421 ėminys. Iki šiol iš viso ištirta 38472 ėminiai dėl įtariamo koronaviruso. Nuo koronaviruso mirė 23 žmonės, o pasveiko – 54.

Karantinas dėl koronaviruso grėsmės Lietuvoje paskelbtas kovo 13-ąją, griežtos jo priemonės įvestos nuo kovo 16-osios. Balandžio 8 dieną Vyriausybė nusprendė karantiną dar pratęsti iki balandžio 27-osios imtinai.

Taip pat bus įvedami ir griežtesni apribojimai Velykų savaitgaliui. Nuo penktadienio vakaro iki pirmadienio ryto ribojamas patekimas į miestus ir miestelius, taip siekiama išvengti viruso plitimo.

Premjeras Saulius Skvernelis ir sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga teigė, kad šis savaitgalis bus kritinis. Jei ribojimai suveiks, po šio šventinio savaitgalio bus galima pradėti kalbėti apie karantino švelninimą.

Nuo balandžio 10-osios apsauginių kaukių dėvėjimas viešosiose vietose yra privalomas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (227)