Penktadienį ištirti 2421 ėminiai. Šiuo metu nuo koronaviruso Lietuvoje mirė 23 žmonės.

SAM taip pat informuoja, kad šeštadienio rytą Kauno oro uoste nusileido lėktuvas, atgabenęs daugiau nei 27 tonas asmens apsaugos priemonių šalies medikams, kovojantiems su koronaviruso infekcija (COVID-19).

Numatoma, kad krovinyje – respiratoriai FFP2, apsauginiai akiniai, vienkartinė medicininė apranga, chirurginės kaukės, apsauginiai skafandrai ir batų apsaugos.

Sveikatos apsaugos ministro – valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo Aurelijaus Verygos teigimu, tai dar viena dalis įvykdyto asmens apsaugos priemonių užsakymo, reguliariai keliaujančio į Lietuvą.

Apsaugos priemonės Lietuvą pasiekė padedant Susisiekimo ministerijai, o į ligonines juos išvežioja valstybės įmonė „Lietuvos paštas“.

Gautos apsaugos priemonės skirtos Santaros klinikų, Kauno klinikinės ligoninės, Klaipėdos universitetinės ligoninės, Respublikinės Panevėžio ligoninės ir Respublikinės Šiaulių ligoninės medikams, 5 didžiųjų miestų greitosios medicinos pagalbos stočių medikams, taip pat medikams, dirbantiems savivaldybių įsteigtuose mobiliuosiuose punktuose.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (266)