„Labai įdomus ir keistas atvejis, kadangi mažas miestelis, (mirusysis – Delfi) buvo namuose, o iš kur virusas – neaišku“, – sakė R. Mažeika.

Šiaulių ligoninės direktorius Remigijus Mažeika papasakojo apie mirusį žmogų dėl koronaviruso.

„Mirtis nestandartinė. Jei po mirties vienam pacientui nebūtų buvę nustatytas COVID-19, šiandien nebūtume čia susirinkę. Pacientas, kuris buvo atvežtas vakar per pietus į Šiaulių ligoninę, buvo atvežtas iš Gruzdžių, nedidelio miestelio.

Sūnus pasakojo, kad pacientas apie 30 metų nesilankęs pas medikus, taip pat mažai vaikšto. Sūnus atveždavo maistą jam į namus, vakar pacientas nebeatsiliepė į skambučius. Sūnus nuvažiavo į namus, rado juos sujauktus, buvo sunku su pacientu susikalbėti,“ – pasakojo R. Mažeika.

Pasak direktoriaus, tuo metu pacientas į klausimus atsakinėjo neadekvačiai, dėl to buvo išvežtas į ligoninę.

„Pacientas turėjo tokius nusiskundimus, kurie galimi dėl įvairiausių ligų. Tik noriu pasidžiaugti, kad pagal mūsų visus algoritmus suveikė visi veiksmai. Pacientas buvo atvežtas į COVID-19 pacientų skyrių. Atlikome reikalingus tyrimus, buvo rastas plaučių uždegimas, prieširdžių virpėjimas, širdies nepakankamumo požymiai“, – kalbėjo direktorius.

Kaip sakė R. Mažeika, pacientas buvo ir toliau tiriamas, saugiai nuvežtas atlikti kompiuterinio tomografo tyrimą. Po to įvyko staigi klinikinė mirtis.

Tada buvo iškviesta reanimatologų komanda, tačiau atgaivinti žmogaus jau nebepavyko. Visas personalas dėvėjo apsaugos priemones.

Po mirties pacientui buvo daromas COVID-19 tyrimas. Penktadienį ryte paaiškėjo, kad jis – teigiamas. Tokiu atveju fiksuojama, kad mirtis buvo nuo koronavirusinės infekcijos.

„Apie kontaktus nežinome nieko, ryte buvo skubiai informuotas Nacionalinis visuomenės sveikatos centras, jie dabar aiškinasi. Iš tikrųjų, labai įdomus ir keistas atvejis, kadangi mažas miestelis, buvo namuose, o iš kur virusas – neaišku“, – sakė R. Mažeika.

Ligoninės direktorius taip pat pridūrė, kad vyras buvo rizikos grupės pacientas, kuriam virš 60 metų.

R. Mažeika priminė, kad Šiaulių ligoninės reanimacijoje buvo vienas sunkus pacientas, kuris buvo kritinės būsenos. Direktorius pasidžiaugė, kad penktadienį šis pacientas jau yra sąmoningas ir ruošiamasi jam nebetaikyti dirbtinės plaučių ventiliacijos.

Iš viso infekcinių ligų skyriuje Šiaulių ligoninėje gydomi 4 pacientai dėl koronavirusinės infekcijos. 2 iš jų ruošiamasi išleisti namo. Kiti 2, pasak direktoriaus, yra vidutinio sunkumo. Didžiausia problema dėl COVID-19, kaip teigia R. Mažeika, yra Joniškyje.

„Geros naujienos yra tos, kad šiandien išmokėjome atlyginimus medikams, tai yra labai svarbu, su visais priedais. Kita maloni žinia, kad gauname paramos, ir šiandien gavome pusę tonos karpių. Tuos karpius paskirstėme tiems darbuotojams, kurie kovoja su virusu“, – naujienomis pasidalijo R. Mažeika.

Balandžio 10 d. 7.00 val. duomenimis:

  • Lietuvoje patvirtintų ligos atvejų: 999
  • Per vakar dieną patvirtinta naujų ligos atvejų: 44
  • Mirusiųjų nuo koronaviruso skaičius: 16 (17 atvejis patvirtintas 2020-04-10 8.00 val.)
  • Pasveikusiųjų skaičius: 8
  • Per vakar dieną ištirta: 3242
  • Iki šiol iš viso ištirta ėminių dėl įtariamo koronaviruso: 36051
  • NVSC duomenis pateikusių asmenų skaičius: 74887 (2020-03-20)
  • Paveiktomis teritorijomis laikomos visos šalys
Pratęstas karantinas Lietuvoje
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (368)