Vaistai, kurie gali būti tiekiami kaip parama, turi atitikti bent vieną iš kriterijų: turi būti registruoti Lietuvoje ar bent vienoje iš Europos ekonominės erdvės (EEE) valstybių, pagaminti EEE valstybėje ir registruoti trečiojoje šalyje, pagaminti trečiojoje šalyje, su kuria Europos Sąjunga yra sudariusi abipusio pripažinimo sutartį ir registruoti kitoje trečiojoje šalyje arba registruoti trečiojoje šalyje, kurioje yra pagaminti.

Duomenys apie įmonių suteiktą paramą bus viešai skelbiami EESC interneto svetainėje www.essc.sam.lt. Atsižvelgiant į poreikį, paramos būdu gautus vaistus EESC paskirstys asmens sveikatos priežiūros įstaigoms. Toks sprendimas priimtas siekiant, kad paramos procesas būtų skaidrus ir kad vaistų gautų būtent tos gydymo įstaigos, kurioms jų trūksta labiausiai.

Sprendimą dėl neregistruotų vaistinių preparatų paramos ESSC priims tik gavusi Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos (VVKT) išvadą. Klausimais, susijusiais su paramai teikiamais vaistais, konsultuos VVKT Vaistų registracijos skyriaus vedėja Kristina Povilaitienė tel. 8 683 14667 arba el. paštu: kristinapovilaitiene@vvkt.lt.

Visais kitais klausimais – kaip, kur, kada pristatyti vaistus, konsultuos Saulė Butvinskienė, EESC Medicinos rezervo planavimo skyriaus vedėja, tel. (8 5) 243 0418, el. p. s.butvinskiene@essc.sam.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)