Jis tikino, kad pagrindinės priemonės pažaboti viruso sklaidą buvo savalaikis ir aktyvus testavimas, kartu su kontaktų paieška ir izoliacija.

„Vienas paaiškinimų – greitas izoliavimo ir kontaktų sekimo priemonių derinimas.

Abiejų šalių sveikatos institucijos greitai nustatė atvejų grupes ir įgyvendino jų izoliavimo priemones. Jie skyrė didelius išteklius kontaktų paieškai ir testavimui.

Uhane, buvo apie 1800 „ligų detektyvų“ komandų, kruopščiai sekančių kiekvieno užsikrėtusio asmens kontaktų grandinę. Tik prasidėjus protrūkiui, Kinija smarkiai išplėtė testavimo pajėgumus, visoje šalyje pastatydama specialius testavimo centrus. Mobiliųjų telefonų ir mokėjimo kortelių operacijų duomenys buvo naudojami kiekvieno asmens buvimo vietai nustatyti, o sveikatos priežiūros institucijos vykdė proaktyvų kontaktų tinklų testavimą ir agresyvų visuomenės informavimą viešose vietose.

Testavimas tinkamoje vietoje tinkamu laiku – vienas svarbiausių kovos su virusu metodų. Šalių testavimo politika ir apimtys yra skirtingos, kaip ir jų rezultatai. Šalys, kuriose pavyko sustabdyti viruso plitimą (Kinija, Pietų Korėja ir Singapūras), testuoja ne tik reaktyviai, bet ir aktyviai. Dideli ištekliai skiriami ne tik būdingus simptomus turinčių asmenų, bet ir besimptominių bei kontaktinių asmenų paieškai ir tyrimams. Be to, tyrimai yra laisvai prieinami. Galiausiai aktyvūs tyrimai buvo pradėti ciklo pradžioje, kai dar buvo mažai užsikrėtimo atvejų.

„Per vėlai – per mažai...per mažai – per vėlai...“, – savo socialinio tinklo paskyroje rašė jis.

„Delfi“ primena, kad Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis kol kas Lietuvoje nustatyta 811 koronaviruso atvejų. Balandžio 5 d. 7 val. duomenys rodo, kad per vakar dieną ištirta 2269 ėminių dėl koronaviruso. Iš viso jau ištirta 23645 ėminių. Pagal naujausią informaciją, 11 žmonių mirė, 7 žmonės pasveiko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (106)