Naujausiais duomenimis, per vakar nustatyta 40 atvejų. Iš viso Lietuvoje nustatyta 811 atvejų.

Balandžio 5 d. 7 val. duomenys rodo, kad per vakar dieną ištirta 2269 ėminių dėl koronaviruso. Iš viso jau ištirta 23645 ėminių.

Pagal naujausią informaciją, 11 žmonių mirė, 7 žmonės pasveiko.


Sekmadienį popiet apie naują koronaviruso atvejį pranešė ir Marijampolės savivaldybė. Soc. tinkle „Facebook“ buvo rašoma, kad užsikrėtė asmuo, dirbantis Marijampolės ligoninėje, tačiau tai nėra medikas.

„Kai tik sergančiajam pasireiškė simptomai, ligoninėje buvo paimtas mėginys iš nosiaryklės ištyrimui. Nacionalinis visuomenės sveikatos centras informavo, kad rezultatas yra teigiamas – asmeniui nustatyta koronaviruso infekcija. Paaiškėjo, kad sergantysis turėjo kontaktą su 28 asmenimis. Su visais kontaktavusiais susisiekta – jiems paskirta saviizoliacija ir bus atliekami tyrimai.

Lieka neaišku, kur sergantysis galėjo užsikrėsti virusu, tačiau asmuo jaučiasi gerai ir jam bus taikoma privaloma saviizoliacija, stebima sveikatos būklė. Šiuo metu yra atliekamas išsamus epidemiologinis tyrimas, tad išsamesnė informacija bus skelbiama kiek vėliau“, – buvo rašoma savivaldybės puslapyje.

Sekmadienį apie naujus užsikrėtimo atvejus taip pat pranešė ir Kretingos rajono meras Antanas Kalnius.

„Deja, bet ir Verbų sekmadienį tenka pranešti ne pačias maloniausias žinias. Oficialiai patvirtintų koronaviruso atvejų šiai minutei Kretingos rajone turime jau 12 (neoficialiai – 13).

Per pastarąsias dienas virusas nustatytas vienos ketverių asmenų kretingiškių šeimos nariams (oficialiai koronavirusas patvirtintas trims šeimos nariams, o oficialaus patvirtinimo dėl ketvirtojo nario vis nesulaukiame iš Klaipėdos, nors jis jau yra hospitalizuotas).

Dar vienas naujas koronaviruso atvejis patvirtintas ir ligoninėje Klaipėdoje besigydžiusiam Kretingos gyventojui. Pažymėsiu, kad visi pastaruoju metu rajone nustatyti nauji atvejai – jau „vietiniai“. Todėl apsaugoti save ir savo artimuosius galime tik be reikalo nekeldami kojos iš namų bei laikydamiesi kitų specialistų rekomendacijų dėl koronaviruso prevencijos“, – savo feisbuko paskyroje pranešė jis.

Šeštadienį Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad Lietuvoje buvo patvirtinta vienuolikta mirtis nuo koronaviruso (COVID-19). Žmogus buvo gydomas Kauno klinikinėje ligoninėje ir priklausė rizikos grupei.

Koronaviruso židiniu tapusiame Klaipėdos universitetinės ligoninės Akių ligų skyriuje anksčiau mirė du gydyti sunkios būklės pacientai, kuriems taip pat nustatytas virusas. Infekcija iš viso buvo nustatyta keliems pacientams, skyrius uždarytas.

Šalyje paskelbus karantiną žmonės raginami maksimaliai vengti žmonių susibūrimų, esant galimybei dirbti iš namų, bendraujant gyvai išlaikyti atstumą vienas nuo kito, skirti ypatingą dėmesį rankų, paviršių higienai bei kita. Pajutus ligos simptomus kreiptis medikų pagalbos telefonu, nevykti patiems į gydymo įstaigas.

Karantino režimo trukmė – nuo kovo 16 d. 00 val. iki balandžio 13 d. 24 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (767)