„Rytoj prognozė rodo, kad bus 762 (koronaviruso atvejai Lietuvoje – ELTA). Yra tam tikras prognozės intervalas, kuris sako, kad šis skaičius apytikris, ir prognozė gali į vieną ar kitą pusę pasislinkti, bet turime du rėžius – 95 ir 80 proc. patikimumo. Kol kas mums „šaudyti“ sekasi neblogai, paklaida būna 2-3 žmonių“, – penktadienį spaudos konferencijoje sakė prof. A. Račkauskas.

Kartu jis informavo, kad šiuo metu dirbama ir su kitokia prognozių metodologija, kur yra įtraukiamas ir testavimų skaičius.

Vilniaus universiteto mokslininkai paskelbė prognozę, kad nuo koronaviruso Lietuvoje gali mirti apie 200 žmonių, tačiau viruso plitimas labai priklausys nuo apsaugos priemonių naudojimo.

„Suminis mirčių skaičius: 208“, – rašoma skaidrėje, kurią Vyriausybėje pristatė profesorius Remigijus Leipus. Ši skaidrė pristatyta kaip „realus scenarijus“.

Jei ši prognozė pasitvirtins, naujasis koronavirusas pražudys aštuonis kartus daugiau žmonių nei įprastas gripas. 2018-2019 metų sezoną nuo gripo mirė 26 Lietuvos gyventojai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)