„Aš ne tik raginčiau to nedaryti, bet to negalima daryt. Aš noriu priminti, kad Lietuvoje yra paskelbtas karantinas, yra labai aiškūs nurodymai, kokio atstumo turi laikytis gyventojai. Kad negalima būriuotis, net ir vaikščioti daugiau kaip dviejų asmenų grupėm, išskyrus šeimas, kur yra tėvai su vaikais, – spaudos konferencijoje sakė A. Veryga.

Draudimai Lietuvoje koronaviruso karantino metu

– Jokių būriavimosi, nesvarbu, kur jie vyktų, ar prie bažnyčių, ar prie vandens telkinių – jų negali būti. Taip, galima išeiti pasivaikščioti dviese. <...> Tiek Verbų sekmadienį, tiek kitus savaitgalius, kai yra pranašaujami geresni, šiltesni orai, žinau, kad ir policijos pareigūnai suaktyvina savo patruliavimą, matyt, ir šauliai tą patį padarys – primins, kad yra paskelbtas karantinas.“

Ministras mano, kad kol kas daugumai pavyko sąžiningai laikytis karantino taisyklių.

Aurelijus Veryga

„Dar truputėlį kantrybės. <...> Kuo labiau pilietiški būsime dabar, tuo greičiau galėsime galvoti apie karantino sąlygų sušvelninimą“, – sakė SAM vadovas.

Ministras ragina šalies gyventojus likti namuose. „Tai yra labai svarbus reikalavimas rizikos grupės asmenims“, – sakė A. Veryga. Rizikos grupe laikomi tie žmonės, kurie yra vyresni nei 60 metų; kiti asmenys, turintys lėtinių ligų.

Rokomendacijos Lietuvoje koronaviruso karantino metu

Tiesioginės transliacijos įrašas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)