„Šiai dienai mes ligoninėje turime 7 pacientus. 6 pacientų būklė lengva arba vidutinio sunkumo ir turime vieną sunkų pacientą reanimacijoje“, – penktadienį žurnalistams sakė A. Skorupskas.

Jis pasidžiaugė gautais pirmųjų ligoninėje izoliuotų koronavirusu užsikrėtusių pacientų neigiamais pakartotinių tyrimų rezultatais.
„Vakar gavome du neigiamus atsakymus pirmiesiems savo pacientams, šiandien ryte paimti antri tepinėliai. Jeigu gausime neigiamą atsakymą, tai reiškia, kad jie yra pasveikę. (...) Pasveikę pacientai keliaus namo“, – sakė A. Skorupskas.

Jo teigimu, paskutinė Respublikinėje Panevėžio ligoninėje koronaviruso diagnozė kol kas nustatyta kovo 30 d.

„Galiu pakartoti, kad nė vienas Panevėžio ligoninės darbuotojas, ar tai būtų medikas, ar tai būtų valytojas, ar tai būtų kitos srities pacientas, ar tai būtų pacientas, nėra šiai dienai užkrėsti mūsų ligoninėje“, – patikino A. Skorupskas.

Kartu jis informavo, kad nuo pirmadienio nesulaukta nei pacientų, nei kreipimųsi ištirti iš Biržų, tad, A. Skorupsko teigimu, Biržuose buvęs viruso židinys – lokalizuotas.

Ligoninės vadovas taip pat pažymėjo, kad Panevėžį, kaip ir kitus miestus šalyje, pasiekė dalis brokuotų iš Kinijos pirktų apsaugos priemonių.
„Viena ta kaukė yra ant manęs. Jos trūkumas yra vienintelis – (...) sunkokai priglunda prie platesnių veidų, kaip mano. Tai vienintelis trūkumas, jų kokybė – nepriekaištinga. Jos tikrai bus sunaudotos, kiek žinau, gamintojas kompensuos šiuos nuostolius ir atsiųs dar vieną partiją, jau paruoštą ir mūsų sąlygoms. Tokie dalykai kartais nutinka“, – sakė A. Skorupskas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)