Jo teigimu, jeigu mūsų šalies medikai bus pakankamai aprūpinti būtinomis priemonėmis, krizę įveiksime.

„Balandis bus labai sunkus Lietuvos sveikatos apsaugos sistemai. COVID-19 ligoninėse didėja pacientų srautas ir jie sunkėja. Palaipsniui įeiname į turbulencijos zoną.

Prognozės sunkus dalykas, bet jos svarbios planuojant resursus. JAV Misisipės valstijoje gyvena 2 milijonai 976 tūkstančiai gyventojų, o Kanzaso valstijoje 2 milijonai 913 tūkstančių gyventojų. Šios valstijos pagal gyventojų skaičių artimiausios Lietuvai. COVID-19 pandemijai planuojamas stacionarinių lovų poveikis nuo 1831 iki 3392, o intensyvios terapijos lovų skaičiaus poreikis nuo 277 iki 512. Dirbtinės plaučių ventiliacijos poreikis piko metu nuo 221 DPV Kanzase iki 410 DPV Misisipės valstijoje.
https://covid19.healthdata.org/projections

Labai pravartu susipažinti ir Lietuvai. Jeigu JAV pandemijos modelis nors kiek atitinka Lietuvos, galima prognozuoti panašų stacionaro, intensyvios terapijos lovų ir DPV poreikį. Sumaniai valdant karantiną ir išsaugant jo efektyviausius elementus iki pandemijos pabaigos galima prognozuoti, kad nors ir sunkiai, bet galime išvairuoti. Bet tam reikia sąlygų - medikai turi būti saugūs. Ir ne tik COVID-19 ligoninėse. Nes DPV gali užtekti, bet neliks kam dirbti:, - rašoma V. Kasiulevičiaus įraše socialiniame tinkle Facebook.