Klaipėdiečiai portalui pasakojo, kad Jūrininkų ligoninės Kraujagyslių chirurgijos skyrius dviem savaitėms buvo karantinuotas, t. y. kaip pasakoja šaltiniai, dviem savaitėms buvo užrakintos durys. Neva, iš ten buvo išleistas tik vienas gydytojas.

Kiek turime žinių, kartu su pacientais izoliuoti medikai ir padėjėjai iš darbo išleisti antradienį.

Personalas, buvęs izoliacijoje, daugiau apie tai kalbėti bijo, o apie tai pranešti išdrįso jau išleisti iš darbo.

Kad taip buvo, neneigia

Jūrininkų ligoninės atstovai neneigė, kad taip buvo ir sakė, kad taip buvo elgiamasi dėl atsargumo.

Kaip aiškino įstaigos atstovai, skyrius izoliuotas po to, kai buvo sužinota, kad koronavirusu COVID-19 yra užsikrėtęs Klaipėdos jūrininkų ligoninės kraujagyslių chirurgas.

„Įstaiga ėmėsi visų atsargumo priemonių, kad sustabdytų infekcijos plitimo tiek tarp pacientų, tiek tarp medikų“, – rašoma Jūrininkų ligoninės komentare.

Dėl kontaktų su minėtu gydytoju buvo izoliuota 12 pacientų ir 50 ligoninės darbuotojų, informuoja gydymo įstaiga.

„Kaip išeitis mažinti viruso plitimą, apsaugoti darbuotojų šeimos narius, buvo pasiūlyta trims slaugytojoms ir dviem pagalbinėms darbuotojoms likti izoliacijoje skyriuje kartu su pacientais.

Darbuotojos sutiko. Joms nereikėjo ieškotis saviizoliacijos vietos, kad apsaugotų savo šeimos narius, nereikėjo imti nedarbingumo, nereikėjo į kraujagyslių chirurgijos skyrių atsiųsti slaugytojų iš kitų skyrių. Pacientus, kurių slauga gana specifiška, prižiūrėjo to paties skyriaus slaugytojos, kurios yra savo srities profesionalės“, – rašoma ligoninės komentare.

„Delfi" šaltiniai sako, kad su pacientais izoliuota buvo daugiau nei 5 darbuotojai, kaip sako ligoninė.

Skyriuje kartu su pacientais jos praleido savaitę, informuoja Jūrininkų ligoninė. O „Delfi" šaltiniai kalba apie dviejų savaičių laiką.

Vadovas kalba apie pasiaukojimą, darbuotojai – apie baimę

Įstaigos vadovas Jonas Sąlyga tai vadina darbuotojų pasiaukojimu ir yra dėkingas.

„Esame labai dėkingi darbuotojoms, kurios sutiko ir pasiaukojo, arba tiesiog atliko savo pareigą ir liko su pacientais. Pasibaigus izoliacijos laikotarpiui visam personalui atlikti testai dėl COVID-19. Visi jie neigiami, nė vienai nenustatyti infekcija“, – sakė Klaipėdos jūrininkų ligoninės direktorius Jonas Sąlyga.

Visgi, apie tokį karantiną kalbėję šaltiniai sako, kad tarp darbuotojų – baimė ir sumišimas.

Klaipėdos jūrininkų ligoninės Kraujagyslių chirurgijos skyrius jau atnaujino savo veiklą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (127)