Kai pacientui pasirodė koronavirusui būdingi simptomai, jam buvo atliktas tyrimas. Jis buvo teigiamas. Asmuo nebuvo išvykęs į užsienį. A. Skorupskas teigia, kad tai atvejis, kuomet sunku nustatyti, kur pacientas užsikrėtė.

Direktorius pabrėžė, kad nėra jokios galimybės, kad prieš tai ligoninės gastroenterologijos skyriuje gulėjęs COVID-19 užsikrėtęs ir nuo jo miręs pacientas, užkrėtė ir šį pacientą.

Anot A. Skorupsko, pacientas nepriklauso rizikos grupei, yra vidutinio amžiaus. Pacientas į ligoninę atvyko 26 dieną, nebuvo išvykęs į užsienį ir pradžioje nerodė koronavirusui būdingų simptomų.

Dėl to teko izoliuoti visą ligoninės skyrių ir personalą, kuris dirbo su ligoniu. Anot direktoriaus, dabar karantine yra 14 ligoninės darbuotojų ir 14 pacientų. Naktį visi jie buvo testuoti, laukiama tyrimų atsakymų. Direktorius informuoja, kad skyrius buvo dezinfekuotas.

A. Skorupskas neslepia, kad tokia situacija Lietuvoje dažnės, nes virusas yra išplitęs visuomenėje.

Būtent todėl A. Skorupskas prašo žmonių, kad šie saugotų kitus. „Yra įrodyta moksliškai, kad jei žmonės laikosi saviizoliacijos, galima keletą kartų sumažinti epideminę grėsmę“, – teigia direktorius.

A. Skorupskas pabrėžia, kad vakar vakare gavo koronaviruso testų atsakymus dėl seniau karantinuoto 51 darbuotojo. Visi testai – neigiami. Anot A. Skorupsko, 4 darbuotojai jau šiandien grįžo į darbą. Kiti grįš nuo pirmadienio.

Jis pabrėžia, kad situacija yra valdoma: 14 medikų išeina į saviizoliaciją, tačiau kiti – sugrįžta į darbą.

Jis pasidžiaugė, kad į ligoninę atvyksta ir apsaugos priemonės. Jų šiuo metu esą netrūksta, tačiau ateityje situacija gali pasikeisti.

Šiuo metu Respublikinėje Panevėžio ligoninėje nuo koronaviruso yra gydomi 6 pacientai. 4 iš jų sveikatos būklė yra lengva, jie laukia, kada galės grįžti namo. Kitų 2 sveikatos būklė yra vidutinė: jie jaučia galvos skausmus, kaulų laužymus, tačiau rimtos priežiūros jiems nereikia.

Dar 9 pacientai gydosi namuose, jų būklė – lengva.

Lietuvoje patvirtintų ligos atvejų – 437, per vakar dieną ištirti 1524 ėminiai. Bendrai iki šiol iš viso ištirti 8424 ėminiai dėl įtariamo koronaviruso. Šeštadienio vakarą šis skaičius siekė 394, naujų atvejų skaičius per naktį išaugo 43-imis. Septyni koronavirusu užsikrėtę žmonės Lietuvoje mirė, vienas – pasveiko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (104)