„Tai akivaizdus įrodymas, kad mūsų kolektyvas dirba su saugiomis priemonėmis ir saugiomis sąlygomis“, – sako LASMU Infekcinių ligų klinikos vadovė, Kauno klinikinės ligoninės infektologė prof. Auksė Mickienė.

Šiuo metu dėl COVID-19 namuose gydosi viena Kauno klinikinės ligoninės slaugytoja, kuriai liga kovo 26 d. diagnozuota turint nedarbingumo pažymėjimą. Pirminiais duomenimis, ji užsikrėtė ne ligoninėje, o nuo savo sergančio sutuoktinio, kuris yra tolimųjų reisų vairuotojas.

Primename, kad penktadienį kilo skandalas dėl Kauno infekcinių ligų klinikoje maišuose saugomų vienkartinių drabužių.

Delfi susisiekus su A. Mickiene, klinikos vadovė šią situaciją vadino „didžiuliu nesusipratimu“.

Penktadienį vakare premjeras Saulius Skvernelis pasibaisėjo žurnalistės Daivos Žeimytės-Bilienės paviešinta informacija dėl sąlygų medikams Kauno infekcinėje ligoninėje. Pasak jo, jei faktai pasitvirtins, ligoninės vadovas turi būti atleistas.

Nuo pareigų nušalintas Kauno klinikinės ligoninės vadovas Albinas Naudžiūnas sako, kad premjeras S. Skvernelis jį atleisti ragina, neįsigilinęs į situaciją ligoninėje. Į vadovo pusę stojo ir klinikos vadovė A. Mickienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)