Paskutinis tyrimas buvo neigiamas

Nuotolinėje spaudos konferencijoje A. Skorupskas sakė, kad paciento paskutinis tyrimas, kuris buvo atliktas kovo 24 dieną dėl koronaviruso, buvo neigiamas. Tačiau neužteko medikų pastangų gyvybę išgelbėti.

„Titaniškų pastangų neužteko, mūsų pacientas mirė po 40 minučių intensyvios reanimacijos“, – sakė A. Skorupskas.

Šiuo metu ekspertai aiškinasi, kokia yra galutinė mirties priežastis.

Įstaigos vadovas prašė neklausinėti apie velionio gretutines ligas, ligos eiga ir simptomus. Taip pageidavo artimieji.

A. Skorupskas perdavė savo ir medikų užuojautą velionio šeimai, artimiesiems, draugams.

A. Skorupskas sakė, kad siekiant išgelbėti paciento gyvybę, medikai išnaudojo visas galimybes. „Deja, medicina kartais negailestinga ir to nepakanka“, – sakė įstaigos vadovas.

Panevėžio ligoninėje nuo koronaviruso miręs asmuo buvo buvo gydytas nuo kovo 12 d. Mirusysis priklausė rizikos grupei.

Pacientas į ligoninę paguldytas prieš daugiau nei 2 savaites, jis į įstaigą kreipėsi grįžęs iš Pietų Afrikos Respublikos, jo būklė buvo sunki, nors praėjusią savaitę ligoninės atstovas sakė, kad paciento būklė gera, jis galėtų būti išleidžiamas namo.

Visgi trečiadienį 11 val. vyras mirė.

Kaip anksčiau informavo Panevėžio ligoninė, pacientas sirgo gretutinėmis lėtinėmis ligomis.

Į ligoninę vyras buvo paguldytas anksčiau dėl kitų negalavimų, jam koronavirusas diagnozuotas esant ligoninėje. Dėl to privalomai karantinuotis išsiųstas 51 asmuo iš ligoninės personalo, didžioji dalis – medikų. Po pirmų tyrimų jiems koroanviruso infekcija nenustatyta, rašė BNS.

Laukiama 10 pacientų tyrimų

A. Skorupskas pateikė informaciją apie Panevėžio ligoninėje gydomus pacientus. Ši įstaiga – viena iš 5 Lietuvoje, kurioje gydomi koronavirusu užsikrėtę pacientai (kitos – Kauno klinikinė ligoninė, Santaros klinikos, Respublikinė Šiaulių ligoninė, Klaipėdos universitetinė ligoninė).

Šiuo metu Respublikinėje Panevežio ligoninėje dėl koronaviruso gydomi 5 pacientai. 8 pacientai gydomi ambulatoriškai, t. y. izoliavusis namuose.

Šiuo metu dar laukiama 10 pacientų tyrimų rezultatų.

Įstaigos vadovas sakė, kad šiuo metu sunkumų dėl gydymo nėra, visų pacientų būklė nėra sudėtinga.

Pagal dabartinę tvarką, pacientai, gydomi ligoninėje, namo išleidžiami, kai koronaviruso tyrimas dukart būna neigiamas.

A. Skorupskas sakė, kad šiuo metu yra karantinuotas 51 ligoninės darbuotojas.

„Pirmąjį testavimą jie yra praėję ir jų atsakymai neigiami. Nuo ketvirtadienio ryto jie testuojami antrą kartą. Visų 51 darbuotojo testavimas bus baigtas penktadienį vakare“, – sakė ligoninės vadovas. Žiniasklaidai bus išsiųstas pranešimas spaudai su atsakymais. A. Skorupskas sakė, kad šiuo metu turimais duomenimis, niekas iš karantinuotų asmenų nejaučia ligos simptomų.

Nuo kitos savaitės bus pradedami testuoti gydytojai, kurie dirba infekuotoje zonoje.

Biržų situacija

A. Skorupskas pakomentavo ir Biržų situaciją. Iki šiol žinoma, kad šiame krašte užfiksuota 10 atvejų. Per paskutines dvi paras ligoninė negavo duomenų, kad šiame krašte būtų naujų viruso atvejų.

„Galime atsargiai daryti prielaidą, kad Biržuose židinys yra suvaldytas“, – sakė A. Skorupskas.

Biržų rajono merui Vytui Jareckui atliktas testas dėl koronaviruso. Jis, kaip sakė A. Skorupskas, neigiamas.

A. Skorupskas sakė, kad Panevėžio apskrityje situacija dėl koronaviruso nėra tokia įtempta kaip kituose.

„Ypač norėčiau padėkoti geros valios žmonėms, Panevėžio ir kt regionų verslo atstovams už didžiulę paramą ir pagalbą šiuo sunkiu metu. Susitelkimas ir parama medikų bendruomenėje yra jaučiama labai didžiulė“, – sakė direktorius.

Įstaigos vadovas sakė, kad šiuo metu Respublikinės Panevėžio ligoninės gydytojai aprūpinti apsaugos priemonėmis. Medikai taip pat laukia didžiosios siuntos iš Kinijos, kurioje – papildomas kiekis svarbių priemonių.

Panevėžio ligoninei kol kas netrūksta ir dezinfekcinio skysčio.

Priminė, kaip saugotis

„Elkitės atsakingai: laikykitės atstumo, venkite susibūrimo vietų, o išėję į gatvę nešiokite apsaugos priemones, t. y. kaukes, kad apsaugotumėte tiek save, tiek jus supančius žmones, tiek savo šeimas“, – sakė A. Skorupskas.

Šalyje paskelbus dviejų savaičių karantiną žmonės raginami maksimaliai vengti žmonių susibūrimų, jei yra galimybė, dirbti iš namų, bendraujant gyvai išlaikyti atstumą vienas nuo kito, skirti ypatingą dėmesį rankų, paviršių higienai bei kita. Pajutus ligos simptomus reikia kreiptis medikų pagalbos telefonu, nevykti patiems į gydymo įstaigas.

Karantino režimo trukmė – nuo kovo 16 d. 00 val. iki balandžio 13 d. 24 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (237)