Kaip tikino apie Ukmergės ligoninės darbą žinantis vietinis, šioje įstaigoje – tikras chaosas. Savo tapatybės atskleisti nenorėjęs asmuo pasakojo, kad ligoninėje dirbti liko tik vienas gydytojas. Neva jis iš darbo nebuvo išėjęs jau kelias paras. Pasak ukmergiškio, ligoninėje liko dirbti tik 5 slaugytojos, visi jie – pervargę.

„Delfi” primena, kad po to, kai koronavirusas diagnozuotas Ukmergės ligoninės gydytojai, izoliuotis namuose turėjo net 240 medikų, kurie turėjo kontaktą su užsikrėtusiąja.

Kaip informavo Ukmergėje gyvenantis asmuo, tie medikai, kurie neturėjo izoliuotis, pasiėmė nedarbingumą pažymėjimą.

Apie visą tai paklausėme Ukmergės ligoninės vyriausiojo gydytojo R. Civilkos.

„Labai įtempta situacija ligoninėje, nes šiai dienai 240 medikų yra karantine, tai skaičiai įspūdingi. Su personalu problema darosi didžiulė”, – sakė įstaigos vadovas.

Slaugytoja

R. Civilka nepatvirtino, kad neva dirbti likęs vienas gydytojas iš darbo vietos neišeina jau kelios dienos, tačiau patvirtino, kad jis iš gydytojų dirba vienas.

„Jis turėjo pamainą, jį pakeičia, viskas tvarkoje. Dirba jis pagal grafiką, nieko baisaus tikrai. Mes turime sąrašą, greitai turėtų dar grįžti iš karantino vienas kitas gydytojas, – sakė R. Civilka.

– Nuo šiandien yra likęs tik Slaugos skyrius, nėra jokių ligonių kituose skyriuose. Dirba slaugos gydytojas.

Šitą problemą mes jau kėlėme, kad gali mums pritrūkti personalo. Bendravome su Sveikatos apsaugos ministerija ir Santariškių direktore valdymui, kuri yra atsakinga už šį regioną Vilniaus.”

Trečiadienį vyriausiojo ligoninės gydytojo buvo išsiųstas raštas, kuriame pateikiami duomenys, kiek ligoninėje dirba darbingų medikų ir kiek reikėtų pagalbos.

Kaip informavo įstaigos vadovas, šiuo metu ligoninėje, Slaugos skyriuje, per dieną dirba apie 20 žmonių – tai gydytojas, slaugytojai ir jų padėjėjai.

„Praktiškai slaugytojų komandą mes dar suformuojame iš likusio personalo, kadangi nedirba konsultacinė poliklinika, kiti skyriai užsidarę, tai mes dar bandome sudėlioti šitą visą slaugytojų personalą, bet su gydytojais yra problema”, – sakė R. Civilka.

Vyriausiasis ligoninės gydytojas patvirtino, kad buvo tokių darbuotojų, kurie, net jei ir neturėjo izoliuotis, pasiėmė nedarbingumo pažymėjimus. Įtariama, kad taip jie pasielgė bijodami dirbti.

„Yra tokių, ir slaugytojų. Užtat tai situaciją dar labiau apsunkina, kai žmonės dirba kitose skyriuose ar poliklinikoje ir išgirsta, kad reikės eiti kitur dirbti... – sakė R. Civilka. – Manau, kad bijo užsikrėsti, galbūt bijo, kad nesugebės dirbti, nes yra kituose skyriuose. O su slaugos pacientais vėl gan specifinis darbas. Ligoniai seni, sudėtingi, yra visokių baimių.”

Šiuo metu Ukmergės ligoninėje Priėmimo skyriaus visai nėra, pacientai, kuriems reikalinga skubi pagalba, vežami į kitų miestų ligonines.

Kadangi kontaktai su užsikrėtusiąja gydytoja yra užfiksuoti skirtingomis dienomis, tai ir karantino trukmė medikams skirtinga, jau po kelių dienų kai kurie darbuotojai planuoja grįžti į darbą.

„Sekame, kada kas gali grįžti. Žinome, kad vienas šeštadienį grįžta, kitas pirmadienį. Gal atsistatys ta veikla”, – svarstė įstaigos vadovas.

R. Civilka informavo, kad tik trečiadienį ligoninė gavo galimybę atlikti koronaviruso testus likusiems pacientams ir personalui.

Pasak gydytojo, medikams apsaugos priemonių šiuo metu užtenka.

Iki šiol apie galimą Ukmergės miesto izoliavimą pasisakę atsakingų institucijų atstovai sakė, kad tokio poreikio nėra, tačiau, kaip sakė sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, nerimą šis miestas kelia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (310)