Tokį sprendimą, kuriuo didinami Karštosios linijos pajėgumai, dar vakar pasirašė sveikatos apsaugos ministras – valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovas Aurelijus Veryga.

Anot jo, šis sprendimas leis išvengti vis dar pasitaikančių situacijų, kai ėminį paėmus mobiliuosiuose punktuose, informacija apie rezultatus žmonėms stipriai vėluoja.

„Patys mobilieji punktai yra visiškai nauja struktūra, to Lietuvoje niekad neturėjome. Numatyti sąlygas, kaip jie turi dirbti, apgalvoti visas detales laiko labai mažai, todėl neišvengta problemų. Visas pasaulis su panašiais iššūkiais, ko gero, susiduria. Tad džiaugiuosi, kad problemai dėl informacijos apie teigiamus rezultatus pateikimo radome sprendinį. Gydytojų komanda ne tik praneš pacientams apie jų tyrimų rezultatus, jei jie yra užsikrėtę, bet ir iš karto pagal numatytą algoritmą įsitikins, ar jų sveikatos būklė leidžia jiems likti namuose, ar priešingai – jiems reikalinga profesionali medikų pagalba“, – sako ministras A. Veryga.

Apie neigiamus rezultatus žmonės, kurių ėminiai paimti mobiliuosiuose punktuose, bus informuojami trumpąja SMS žinute. Dėl didelio srauto besikreipiančių šios informacijos pateikimas gali užtrukti ir kelias paras. Svarbu, kad bet kokiu atveju tokie žmonės turi likti izoliacijoje, saugoti savo ir kitų sveikatą.

SAM primena, kad nuo šiandien veikia visose dešimtyje savivaldybių – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, Marijampolėje, Tauragėje, Telšiuose, Alytuje ir Utenoje – išdėstyti mobilieji patikros punktai. Atvykti į patikros punktą galima tik automobiliu, registracija tyrimui telefonu 1808 bus vykdoma tik tyrimų dieną, t. y. užsiregistruoti kitai dienai nebus galima.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)