LRT.lt skelbė straipsnį, kuriame kalbinami dar praėjusią savaitę koronaviruso užsikrėtusio vaiko tėvai.

„Problema žinoma, ji identifikuota ir sprendžiama. Greitai bus išspręsta, yra ruošiamas operacijų vadovo sprendimas. Tai nauja, mobilūs punktai turėjo greitai startuoti, turėjome jų startui pasiruošti labai greitai. Deja, nepavyko išvengti nesklandumų, – komentavo sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos patarėja Lina Bušinskaitė-Šriubėnė.

– Dėl to labai atsiprašome. Problema greit bus išspręsta ir pilnai suveiks reikiami algoritmai, kai gavę teigiamus atsakymus po tyrimų paėmimo mobiliuose punktuose, žmonės sulauks NVSC atsakingų atstovų skambučių, jiems bus pateiktos instrukcijos, ką daryti, kur kreiptis dėl tolimesnio gydymo. Taip pat bus išspręsta ir problema dėl statistikos spragos, kai į bendrą duomenų srautą nepatenka vaikai, kai jiems nustatytas virusas po tyrimų paėmimo mobiliuose punktuose. Visi stengiamės, labai daug naujovių startuoja vienu metu Lietuvoje. Visas pasaulis su panašiais iššūkiais, ko gero, susiduria. Tad dar kartą atsiprašome dėl nesklandumų ir apgailestaujame, jie bus pašalinti greitu metu."

L. Bušinskaitė-Šriubėnė negali patikslinti, ar Lietuvoje tikrai koronavirusu serga ne vienas vaikas. „Dar neturime tokios informacijos iš laboratorijų, dėl to tobuliname algoritmus", – sakė SAM atstovė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)