Primename, jog šiuo metu dėl pasaulyje ir LIetuvoje plintančio naujojo tipo koronaviruso šalyje yra paskelbtas karantinas, iš užsienio grįžę piliečiai turi saviizoliuotis, kitiems išeiti iš namų taip pat nepatariama dėl grėsmės sveikatai. Šis virusas ypač pavojingas senjorams.

„Eurovaistinės“ komunikacijos vadovė Laura Bielskė sako, kad dažnas senjoras į vaistinę užsuka ne tik jam reikalingų medikamentų, bet ir pasiteirauti, kaip laikosi jo mylimas vaistininkas. 33 proc. senjorų įsigijo receptinių vaistų, 25 proc. nereceptinių, likusioji dalis – kitų vaistinėje esančių prekių – vienkartinių pirštinių, dezinfekcinių servetėlių, vitaminų ir kt., rašoma pranešime spaudai.

„Primename senjorams patiems kuo daugiau būti namuose, o esant reikalui paprašyti, kad į vaistinę nuvyktų artimieji. Vilniuje kartu su savanoriais mėginame spręsti, kaip padėti vienišiems asmenims, kuriems vaistai būtini. Per praėjusią savaitę daugelis senjorų pildė savo namų vaistinėles, viliamės, kad šią savaitę garbingo amžiaus klientų vaistinėse gerokai sumažės“, – sako L. Bielskė.

Pasak jos, tarp populiariausių senjorų įsigytų prekių – paracetamolis, medicininės pirštinės, nervų sistemą gerinantys vaistai, širdies lašai, vandenilio peroksidas, vaistai nuo skausmo ir ypač populiarus vitaminas C.

Farmacijos specialistė Elvyra Ramaškienė pasakoja kasdien vaistinėje sulaukianti garbingo amžiaus žmonių. Ir nors jiems primygtinai rekomenduojama likti namuose, kai kurie jų elgiasi kaip įprastą pavasario dieną.

„Šiandien ryte apsilankiusi senolė paprašė manęs kremo kojoms ir kai jai priminiau, kad reikėtų likti namuose ir neiti į viešas vietas, moteris tiesiog padėkojo už tai, kad visuomet ja rūpinamės, bet ji pati sprendžia, ką daryti“, – pasakoja farmacininkė.

„Eurovaistinės“ sveikatos priežiūros specialistai primena senjorams, kad karantino metu, jiems svarbu leisti kuo daugiau laiko namuose, o jeigu prireiktų apsilankyti vaistinėje ar prekybos centre – prašyti aplinkinių pagalbos. Jeigu senjorams būtina apsilankyti vaistinėje ir jie neturi galimybės paprašyti, kad tai padarytų kiti, „Eurovaistinėje“ jie aptarnaujami be eilės, taip siekiant, kad kontaktą su aplinkiniais jie turėtų kuo trumpiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)